fbpx
plantronics voyager 8200

Test av Plantronics Voyager 8200

Jeg blir aldri lei av å teste enkelte produkter; tastatur til min iPad for eksempel. Trådløse høyttalere et annet. Og trådløse hodetelefoner. Denne gangen har jeg testet Plantronics Voyager 8200 UC. 

Fremtiden er trådløs. Det gjelder også hodetelefoner

At Apple droppet den analoge jack-pluggen da de lanserte iPhone 7, var ikke noe problem for mitt vedkommende. Fremtiden er uansett trådløs, og jeg hadde for lengst investert noen kroner i et par trådløse hodetelefoner. De var dog ikke spesielt dyre, og lydkvaliteten var derfor «så som så». De hadde derimot støydemping, hvilket er avgjørende om du har lyst til å «melde deg litt ut» på t-banen eller få med deg hva som blir sagt strømmer du en film eller hører på en podkast når du er ute og flyr.

Og er du ute og flyr, bør også batterikapasiteten være god.

Over the ear

Jeg har også testet mange hodetelefoner. Og øreplugger. Frem til at jeg fikk tatt i bruk de nye Plantronics Voyager 8200, har jeg alltid brukt Apple sine AirPods når jeg skal snakke i telefon derimot. Jeg har rett og slett ikke likt den «innestengte» følelsen av å ha på meg et sett med hodetelefoner, hvor øreklokkene går over hele øret. Derimot har jeg foretrukket OTE (over the ear) når jeg skal høre på musikk eller podkast, eller se på en film eller en tv-serie når jeg er på farten.

Og i valget mellom In-ear, On-Ear og Over-the-ear har jeg alltid foretrukket Over. At hele øret dekkes. Da blir lyden bedre. Støydempingen bedre. I tillegg blir også komforten bedre, er min erfaring.

Best på telefonsamtaler

Av alle hodetelefoner jeg har testet – og det har blitt noen opp igjennom årene – er Plantronics Voyager 8200 den klart beste jeg har testet når det kommer til selve telefonsamtalen. Mikrofonen fanger opp stemmen min veldig bra – etter hva jeg har forstått på de jeg har snakket med – og lyden i mine egne ører føles ikke innestengt ut, slik tilfellet har vært med de andre hodetelefonene jeg har prøvd. Voyager 8200 er den første hodetelefonen som jeg ikke har lagt vekk til fordel for Apple AirPods når jeg skal snakke i telefon. Og jeg liker aldri å snakke rett i telefonen. Jeg ha armene frie når jeg skal prate.

Plantronics Voyager 8200

Fra hodetelefonen har du tilgang til en rekke funksjoner. Av/på-knappen finner du på høyre-side, og vippes opp for å skru på. Når Voyager 8200 er på, kan du også vippe den opp igjen for å høre hvor mye batterikapasitet det er igjen. Det er en engelsktalende kvinnestemme som vil fortelle deg hvorvidt batterikapasiteten er høy eller lav. Personlig synes jeg stemmen kunne vært mye klarere, slik jeg har opplevd med andre. Det blir uansett «småplukk» som ikke trekker ned opplevelsen nevneverdig. Den røde knappen åpner og lukker mikrofonen. Den fungerer samtidig også som en Mute-knapp når du sitter i en telefonsamtale.

plantronics voyager 8200

På venstresiden finner du knappen for å justere støydempingen. To nivåer. Jeg liker å ha den på maksimalt, selv om det til tider gjør musikken spesielt noe dårligere. Virker som om bassen til tider vrenger seg litt. Du har også tilgang her til play/pause samt bakover/fremover. I tillegg kan du vri på et hjul som omringer klokken for å justere volumet opp og ned. Lyden det gjengir i ørene mine ga meg en liten følelse av plastikk. Her skulle jeg gjerne sett at lyden hadde vært isolert bedre.

Alt inkludert

I tillegg til selve hodetelefonen, følger det også med i esken en tøypose. Her finner du også inkludert en USB-plugg for din datamaskin, om du trenger å koble hodetelefonen til din laptop på den måten. Fra min MacBook Pro kobler jeg den enkelt til direkte. I tillegg får du med en Micro-USB-kabel for å lade opp dine hodetelefoner, samt en analog jack-til-jack-kabel.

Plantronics Voyager 8200

 

Deilig å ha på over lengre tid

En ulempe ved å ha briller – og samtidig like å ha på hodetelefoner – er at du kan fort få litt vondt ved at hodetelefonene presser øret inn mot «brillestangen». Det synes jeg ikke har vært et like stort problem med Voyager 8200 som ved andre hodetelefoner jeg har testet – og som jeg bruker i det daglige.

Plantronics Voyager 8200 har jeg til og med hatt på meg mens jeg har sittet hjemme (som for såvidt er mitt kontor) og jobbet. Her har støydempingen i tillegg vært til tider kjærkommen når du ikke vil bli forstyrret av resten av familien – eller vaskemaskinen som står i rommet ved siden av kontoret mitt. En liten detalj – som for meg har blitt særs viktig – er at Voyager 8200 automatisk setter musikken eller podkasten jeg hører på, på pause når jeg tar de av meg, og starter igjen automatisk når jeg tar de på.

Hodetelefonene sitter veldig godt over hele øret, samtidig som de ikke sitter så stramt på at det blir slitsomt.

Egen app for innstillinger

Plantronics Voyager 8200 er som sagt den beste hodetelefonen jeg har testet hva gjelder telefonsamtaler. Og det er nok heller ikke tilfeldig at appen til Plantronics har innstillinger som mest av alt handler om telefonsamtalen.

plantronics voyager 8200

Du har forøvrig flere innstillinger enn hva bildet over viser, men de også handler for det meste om hvordan du kan justere ringetone, volum og HD-tale. I tillegg til at du kan skru av muligheten til å strømme musikk. Du har dog ikke egne innstillinger for hvordan musikken skal høres ut. Og det savner jeg.

Funksjonsoversikt

Konklusjon

Alt i alt er det her en svært god hodetelefon. Batteritiden er det ingenting å utsette på. Voyager 8200 er god å ha på. Støydempingen fungerer bra, selv om jeg savner muligheten til å velge støydemping basert på at jeg for eksempel er ute i litt vind. Lydkvaliteten på «hun som snakker til deg» når du skrur på hodetelefonen, sjekker batterikapasitet eller får beskjed om at noen ringer deg, kunne også vært bedre. Bassen er også noe grøtete ved «full guffe» og maksimal støydemping. Og plastikk-lyden som skapes ved at du justerer volumet opp eller ned via hjulet på selve hodetelefonen, trekker også inntrykket noe ned.

ITpro.no omtalte Plantronics Voyager 8200 i februar 2018 og ga den 85 av 100 poeng.

Det er den beste hodetelefonen jeg har brukt for å snakke i. Men ikke den beste jeg har brukt til å høre på podkast eller strømme musikk til. Men det er fortsatt en rasende god – og ikke minst komfortabel hodetelefon. Prisen ligger rett over 3.000 kroner, hvilket ikke er så altfor «gærnt» heller for en slik type hodetelefon.