fbpx

Under Cisco Expo i Danmark ble det kjørt TelePresence over 4G fra Norge - på 200"-skjerm!

Verdens største videokonferanse over 4G

Under Cisco Expo i Danmark ble det kjørt TelePresence over 4G fra Norge – på en vanvittig stor 200 tommers-skjerm!

I dag er jeg i Danmark, nærmere bestemt på Bella Centeret utenfor København for å være med på Cisco sitt årlige kundearrangement Expo.

Her er over 700 kunder av alle størrelser samlet sammen med Cisco og Cisco sine beste partnere. Bakerst til høyre kan man skimte den 200″ store skjermen som viser Movi-konferansen til Oslo, hvor to Cisco ansatte satt med en PC ute på Aker Brygge via et mobilt bredbånd og en PC.

Video, Videokonferanse & TelePresence

Som i Norge er det video, video og video som gjelder – TelePresence som sådan, krydret med vår nye hverdag – som er mobil, og i messeområdet til Cisco Expo kan man samtale med to Cisco Tandberg kollegaer over en PC med Tandberg Movi klient, koblet opp med en 4G-forbindelse – og vist frem på en imponerende 200 tommers skjerm, med krystallklar tale og et utrolig godt bilde.

Samtalen går lekende lett, lydkvaliteten er det ingenting å si noe på. Mikrofonen står på bordet, ingen grunn til å bøye seg over, og hele opplevelsen går tilnærmet knirkefritt, noe vi kan også se i videoen under når de flytter seg fra restauranten og over i bilen.

Cisco TelePresence Movi

Jeg elsker video, jeg elsker mobilitet og store skjermer, og det fikk jeg her – alt sammen i en og samme opplevelse – og med en særdeles god kvalitet også.

Cisco TelePresence Movi krever ikke mye heller;

Til gjengjeld får du 720p med 30 bilder i sekundet, og avhengig av hva du har sentralt og/eller i andre enden – mulighet til å kjøre en-til-en videokonferanse, en-til-mange videokonferanse eller direkte integrasjon mot Ciscos større TelePresence løsninger.

Det er kanskje ikke verdens største TelePresence skjerm – har ikke skjekket det ut, men det er i allefall en utrolig STOR skjerm, med sinnsyk bra kvalitet til å komme fra en PC, fra Aker Brygge og det hele over et mobilt bredbånd!