fbpx

SwissVoice – Konferansetelefon, høyttaler og håndsett

Med SwissVoice ePure har jeg fått meg et nytt favorittprodukt til hjemmekontoret.

Fra iTing.no skaffet jeg meg SwissVoice ePure for kort tid siden. Prisen på 499 kroner (juletilbud) skremmer nok ikke de fleste, spesielt ikke hvis enheten kan opptre bådesom en høyttaler for musikk og radio via Bluetooth, en konferansetelefon når det er viktig og et telefonrør for de lengre samtalene. I alle tilfeller synes jeg SwissVoice overrasker – og da i positiv forstand.

SwissVoice ePure BH01u Mobile Bluetooth Station

Det kan sikkert diskuteres hvorvidt utseende på SwissVoice er kul eller ei. Fruen likte den overhodet ikke, jeg synes den har et litt morsomt retro-aktig design. Det viktigste er derimot at den gjør det den skal, og det gjør den virkelig. Den ser kanskje veldig plastikk-aktig, og plastikk er det jo også, men når du pakker den opp så merker du kvaliteten. Telefonrøret ligger på en base som også virker som en docking-stasjon hvor enheten tilkoblet en strømkilde brukes til å både lade opp telefonrøret, samt mobiltelefonen som du har koblet til SwissVoice. I begge tilfeller via en USB-tilkobling. Når det er sagt kan du også bruke telefonrøret uten basen, hvis du for eksempel skulle ønske å ta den med deg. Da kan også røret i seg selv lades opp via micro-USB. Kabel for dette følger også med.

swissvoice-base

Når røret ligger på basen kan den også brukes som høyttaler, og selv om høyttalerene ikke er på mer enn 2 x 2 WATT så låter det overraskende bra. Selv på full guffe vrenger ikke lyden seg, og det er her «kvaliteten» melder seg inn synes jeg. Det er rett og slett god lyd (hør video under), og kombinert med kraftige og gode knapper for å både styre musikk og telefonsamtaler så er det ikke så mye å utsette her.

swissvoice-handset

Det eneste må være når du bruker SwissVoicen som konferansetelefon. Ved et par anledninger har jeg måttet plukke opp røret fordi lyden ikke har vært høy nok. I andre ganger ikke. Mistenker at det har like mye med vedkommende i «andre enden» som det har med lydstyrken på SwissVoice, men det skulle vært mulig å «guffe’n» opp litt ekstra av og til – spesielt når musikkvolumet oppleves å være i stand til å levere mye mer volum enn hva gjelder telefonsamtalene.

Jeg har spilt inn en liten videosnutt av SwissVoicen brukt som høytaler. Skal legges til at jeg har filmet dette med en iPad mini, så altså ikke brukt et profesjonelt videokamera – derfor litt «shaking» i bildet, og begrenset dybde i lyden….

Funksjoner:

SwissVoice ePure kommer i flere farger. iTing.no – normalpris 699, juletilbud på 499.