fbpx

Det finnes mange spill hvor du kan handle virtuelle varer INNE i spillet - slik stopper du det effektivt!

Slik unngår du å få iTunes kontoen din å bli tappet!

Det finnes mange spill hvor du kan handle virtuelle varer INNE i spillet – slik stopper du det effektivt!

Ikke et vondt ord om Ellen Arnstad, men for en stund siden leste vi om at sønnen hennes hadde kjøpt virtuell kålrabi (hvis jeg husker rett) for 5,000 ekte kroner, via såkaldt In-App Purchase. Alt skjedde etter at de hadde kjøpt ett spill for 11 kroner – hvor kjøpene ble gjort INNE i selve spillet. Nå har dette blusset opp igjen via Nettavisen og Gunnar Stavrum som på sin blogg skriver om det råtne eplet og den kyniske spillet han anklager Apple for ved å la hensynet til kortsiktig fortjeneste gå foran.

Mashable skrev en artikkel i forrige uke om at  In App Purchase omsetning overgår Mobil-annonse omsetning så vi snakker om big-business, spekulativ big-business vil jeg kalle det!

Enkel metode for å stoppe konto-tømming

Det finnes heldigvis en veldig enkel måte å stoppe in app purchase – eller «Kjøp i Program» som det heter på norske iPhones, iPods og iPads. Det er egentlig utrolig dårlig av Apple at ikke denne innstillingen kommer avslått når du kjøper deg en iDings, og vi skjønner vel alle hvorfor …. Cash is King, men i dette tilfellet BØR Apple endre sine egne rutiner og instillinger og begynne å levere sine produkter med denne sikkerhetsinnstilling slått på, og ikke av!

  1. Klikk på «Innstillinger»
  2. Deretter på «Generelt»
  3. og så på «Restriksjoner»
  4. Hvis restriksjoner ikke er aktivert, så gjør det – klikk på «Aktiver restriksjoner» – og tast inn en fire-sifret kode (som du ikke deler med ungene i huset som bruker din iPad, iPod eller iPhone)
  5. Herifra kan du nå slå av og på hvilke programmer som kan tillates å kjøre – feks ved å slå av YouTube så kan du spare deg for mange tusen kroner i regning når du surfer på 3G nettet – spesielt i utlandet, med mer…Men – tilbake til saken…..
  6. Scroll deretter ned til «Tillatt innhold» – og velg deretter å stoppe «Kjøp i program» som illustrert på bildet.