fbpx

Enhetlig og effektiv håndtering av LinkedIn, Facebook & Twitter

Sprout Social: Slik håndterer du din sosiale media profil

Enhetlig og effektiv håndtering av LinkedIn, Facebook & Twitter med Sprout Social

Sprout Social hjelper deg å ta vare på merkevarenavnet ditt, administrere «samtalene», lansere kampanjer, finne nye kunder, håndtere prospekts, kontakter, omtaler, blogger og mye, mye mer….Sprout Social kan være nettopp det verktøyet du har ønsket deg for å ta i bruk de enorme mulighetene som ligger i sosiale nettverkstjenester når de blir brukt på riktig måte!

Sprout Social er et relativt nystartet selskap fra USA – Chicago for å være spesifik, som nylig lanserte et verktøy som håndterer samtaler og relasjoner som skapes via sosiale nettverkstjenester på Internett – fra Facebook og Twitter som de to største, men også fra LinkedIn, Foursquare og kanskje den mindre kjente tjenesten Yelp (sett med norske øyne iallefall).

Hva skal til for komme i gang

Mange norske bedrifter er kanskje engstlige for å igangsette sosiale media-tjenester fordi de ikke helt vet hvordan de skal håndtere det. Og det er nok også et godt utgangspunkt. Det er en dårlig ide og kjøre ut en kampanje hvis man ikke har noen til å fange opp prospektene, og det samme gjelder med sosiale nettverkstjenester. Sprout Social er en tjeneste som samler alle samtalene fra de nevnte sosiale media tjenestene på en effektiv måte slik at bedriften raskt og enkelt kan håndtere alle samtaler, relasjoner, men også kampanjer som skapes omkring virksomheten.

Sprout Social kommer i tre utgaver egentlig – en gratis 30 dagers prøveversjon, en profesjonnel utgave til 9 dollar i måneden og en business utgave for 49 dollar måneden.

La oss se nærmere på hva du får her:

Jeg er i gang med min 30 dagers prøveversjon av den Profesjonelle tjenesten, og får i denne omgangen slå meg til ro med å overvåke mine samtaler – og hva andre snakker om meg om – basert på Twitter, Facebook-profilen min, Facebook siden min og LinkedIn-profilen min.

Og her er det MIN profil som overvåkes, men hva om det er et lite selskap jeg driver, hvor flere av de ansatte Facebook’er, Twitrer, med mer – på vegne av selskapet? Selv med Professional utgaven har du muligheten til å sette opp 5 profiler eller identiteter, hvorav hver profil har 5 agenter.

På Business utgaven er dette doblet – 10 profiler, og 10 agenter. La meg vise deg hva det er jeg snakker om – basert på MIN profil – og mine 5 agenter:

I Business utgaven har du som sagt muligheten til å ha inntil 10 profiler/identiteter og i tillegg 10 agenter per profil. På toppen av det kan du også lage agenter som tar i bruk geo-lokasjons-tjenestene fra FourSquare, samt Review-tjenesten Yelp. Sistnevnte ikke like aktuell i Norge for selskaper som ikke har internasjonal tilstedeværelse, mens FourSquare (fortsatt liten i den store globale sammenhengen) integrasjonen feks kan fortelle deg når en person sjekker-inn hos dere for første gang via FourSquare, hvor feks pizza-kjeder i USA har tilrettelagt for et skreddersydd tilbud til de som bruker FourSquare-sjekk-in mot de, som feks Naked Pizza.

I mitt tilfelle har jeg satt opp 5 agenter basert på fire forskjellige agent-tjenester;

Du kan også sette opp skedulerte utsendelser – på klokkeslett og som en enkelt hendelse, men også som en gjentagende melding feks hver uke for å fortelle om nye kampanjer, tilbud eller status. Her er et eksempel på en en slik forhånds-programmert utsendelse:

Senere vil du kunne følge på dashboardet hvordan det har gått med utsendelsen – hvor mange klikk du har fått, om noen har valgt å videre-sende din Twitter melding, kommentere ditt Facebook-innlegg eller på andre måter kommunisert og chattet om din post.

Hvorfor Sprout Social

Det finnes en rekke tjenester som kan tilby mye av det Sprout Social byr på. Du kan gratis implementere Google Analytics til å overvåke websiten din. HootSuit kan også by på mange av Sprout Social sine tjenester, også gratis. Cadmus kan feks gi deg en god oversikt over dine Twitter-relasjoner og samtaler – helt gratis, og har du en Facebook-side så har du også analyse-tjenestene tilgjengelige der – helt gratis.

Men, og det er et stort men her… For det første er Sprout Social en meget rimelig tjeneste – 60 kroner i mnd for et mindre selskap eller et byrå er ikke mye, og selv ikke 350 kroner i mnd er en stor investering for en bedrift for å ha et verktøy til å samle alle tjenestene nevnt over i ett og samme dashboard. På toppen av det hele får du for den samme investeringen muligheten til å samle 5 eller 10 identiteter eller profiler  – og samtidig få tilgangen til en rekke andre viktige tjenester for å nå ut til dine eksisterende og potensielle nye kunder, samhandle og samtale med dine kunder, og passe på at varemerket ditt blir godt ivaretatt:

Sprout Social kan jeg anbefale deg på det sterkeste – 30-dagers prøveversjon gir deg den investeringssikkerheten du vil ha, uten forpliktelser, så du har ingenting å tape, og du kommer ikke til å bruke mer enn få minutter før du er oppe og kjører og ser fordelene med en slik SRM-løsning (Social Relationship Management)

Sjekk ut Sprout Social her og her kan du laste ned Sprout Social Quick Start Guide fra min Dropbox konto