fbpx

#SocialWinter skapte stor glede og litt harme på Fabrikken Vulkan og på Twitter

Social Winter – Twittersummering

#SocialWinter skapte stor glede og litt harme på Fabrikken Vulkan og på Twitter

Lørdag 17.12.2011 var jeg på Fabrikken Vulkan i Oslo. Mens Oslo sentrum var dekket som maur i en maurtue uken før juleaften for å gjøre seg ferdig med årets julehandel, hadde jeg i stedet valgt å investere noen kroner og flere timer innendørs, sammen med mange andre gode venner for en annerledes møteplass og konferanse om sosiale medier…og litt «om krig og fred og sånn».

Joviale Medier på 10,000 meters høyde

Initiativtakeren selv, Mr Social Media, Thomas Moen, hadde bursdag, og benyttet anledningen til å samle «menigheten» til en intim, uformell og veldig personlig konferanse. Uten at dette ikke skal være et forsøk på å gjengi konferansen som sådan (det vil du finne i twitter-feeden lenger under her), vil jeg mest av alt huske Nils Petter Nordskars foredrag – ikke bare fordi det var så bra, så morsomt, så 100 prosent «spot on» med henvisninger til alt fra Sosial Screaming, osv, men for bruket av begrepet «Joviale Medier» når han hendvendte seg til hovedpersonen selv, Thomas Moen. Og vedrørende meninghet – Nils Petter avsluttet sine 20 minutter med en VELDIG spesiel utgave av «Fader vår» som bla Erik Eskedal har lagt ut på sin blogg.

Og BTW – Thomas Moen valgte å «ta fullstendig av» ved å lansere Social Summer 2012 – på 10,000 meters høyde – i et SAS-fly, som jeg mistenker Christian Kamhaug har vært involvert med.

Tvitring til glede og harme

«Lille speil på veggen der, hvem kan tvitre mest i landet her?» – Thomas&Thomas lanserte Twitter-konkurranse sammen med Comfort-hotels. Den som tvitret mest i løpet av Social Winter – med #SocialWinter hashtaggen ville vinne. Etter hvert ble denne konkurransen justert etter god demokratisk-Twitter-stil, fra kvantitet til kvalitet.

Når veldig mange personer – hvis alle er kanskje veldig ivrige brukere av sosiale medier, og da spesielt Twitter, tvitrer hele tiden om det samme arrangementet så vil det naturlig nok skape en del oppmerksomhet (les: støy) som mange vil sette pris på, og noen ikke….slik også her. Ta en kikk på statistikkene under, så skjønner du kanskje hvorfor …

Astrid Valen-Utvik vant – i begge kategorier; kvalitet & kvantitet, og det med overlegen margin.

Jeg har brukt The Archivist for å hente ut oversikten.

#SocialWinter – time for time på Twitter

Oversikten er hentet ut fra https://analytics.topsy.com/

Halvparten av alle Tweets via Twitter for iPhone

Jeg har brukt The Archivist for å hente ut oversikten.

Topp 10 tvittere, Topp 10 rekkevidde og Topp 10 følgere

Twitter-veggen under er hentet ut fra Hashtracking.com