fbpx

Snapchat lanserer videobriller og endrer navn til Snap

Siden 2014 har det vært spekulert i om Snapchat skal lansere egne videobriller. I høst dukker de opp, samtidig som «chat» fjernes fra Snapchat.

I 2013 lanserte Google sine egne briller. Men kort tid etter at brillene var tilgjengelig i det «åpne markedet» ble de fjernet. I 2014 begynte spekulasjonene å dukke opp om Snapchat skulle lansere sine briller, men siden den gang har det vært ganske så stille … inntil nå. Men den viktigste nyheten er ikke brillene, men navnendringen. Og jeg tror brillene brukes som en gimmik for å få blest rundt navnendringen – og bakgrunnen for den.

Om Snap og Spectacles hos God Morgen Norge i TV 2 – onsdag 28. sep

* Klippet er filmet med medbrakt Livestream Mevo-kamera, med min iPhone som ligger på bordet som mikrofon.

Snap Spectacles

Det er Wall Street Journal som «avslører» de nye brillene fra Snapchat – som skal hete Spectales. Brillene vil komme i kun én størrelse, men i tre forskjellige farger; svarte, blågrønne og korallfargede. Brillene vil koste 130 dollar, og vil bli tilgjengelige i løpet av høsten.

Spectacles er utstyrt med en liten knapp på siden, og vil ta opp videoklipp på maksimalt 10 sekunder, som vil synkroniseres automatisk og trådløst, til din smarttelefon, for dernest og deles som en snap.

Det innebygde videokameraet i Spectales-brillene vil inneholde en 115-graders linse, som er videre enn et vanlig kamera eller en smarttelefon, og videoen som taes opp vil være sirkulær – altså som en sirkel. Wall Street Journal skriver at det er uklart hvordan videoen vil spilles av i appen, siden Snapchat i dag ikke støtter sirkulær avspilling.

Og «speaking of snap» – Snapchat bekrefter samtidig at de vil fjerne «chat» fra Snapchat, og heretter kun hete Snap. Snapchat velger å fjerne «chat» fra navnet sitt, for å markere at de ikke lenger kun er et selskap som tilbyr en meldingstjeneste (derav ordet chat). Og det er den viktigste nyheten. Navnet. Fra Snapchat til Snap. Fra en meldingstjeneste til noe større – inkludert hardware, som Spectacles.

MediaPuls diskuterer Snap og Spectacles i episode 90

(Snap og Spectacles hører du mellom 28:30 og 32.15-minutter inn i episoden)

Du må nok dra til USA for å kjøpe Spectacles

Toppsjefen i Snapchat, Evan Siegal uttalte til Wall Street Journal at Spectacles vil bli solgt i et begrenset omfang, og at det ikke er snakk om et signifikant volum, hvilket betyr at det er stor sannsynlighet for at vi her i Norge skal se langt etter slike briller selv.

Så fremst ikke Evan og Snap ser til Norge som et potensielt marked, gitt den enorme populariteten Snapchat er her til lands.

Kommer du til å kjøpe deg Snap Spectacles, hvis du får anledning?

[polldaddy poll=9532240]