fbpx

Det er bare snakk om tid før våre gamle bonuskort og andre belønningsprogrammer er overført til mobilen

Smarttelefoner tar over fordel- og bonuskort

Det er bare snakk om tid før våre gamle bonuskort og andre belønningsprogrammer er overført til mobilen

I følge Nielsen vil antall nye solgte Smarttelefoner være større enn antall solgte nye «standardtelefoner» i USA i løpet av 2011. Den mobile Internett-revolusjonen fosser frem med andre ord, og tiden vi bruker på Internett mens vi er «på farten» fortsetter å øke i rekordfart.

En konsekvens av stadig mer avanserte smarttelefoner er at vi bruker telefonen til å erstatte «gamle» måter å gjøre dagligdagse gjøremål på. Selv om markedet fortsattt er begrenset i størrelse er det ingen tvil om at smarttelefoner er i ferd med å bli super-telefoner som utfører en mengde oppgaver som bare for noen år siden var helt utenkelig. Med to apps som eksempler, Key Ring og CardStar tror jeg det også bare er snakk om et tidsspørsmål før våre tradisjonelle bonuskort, og andre belønningsprogram går over til mobilen – og erstatter kortet. Ikke erstatter programmet, men vi slipper å drasse kortet med oss ….

Programmene bruker barcode-skanning slik at brukere kan lagre feks SATS-kortet, bonuskortet ditt på Coop, SAS-kortet ditt eller andre fordelsprogrammer. Det høres jo også utrolig deilig ut – og riktig – jo færre ting&tang jeg må huske på å drasse med meg, jo bedre er det – samtidig er det vel heller ikke noen tvil om at dette også «føles» riktig ut for reklame-bransjen som allerede er i ferd med å restrukturere sine markedskanaler fra de tradisjonelle + online, til å inkludere i mye større grad sosiale media + smarttelefoner.

Geo-Lokasjon-Integrasjon

Dette er et upløyd marked i Norge hva meg bekjent er, men med en såpass moden teknologi-befolkning er det nok bare snakk om kort tid før det første super-markedet, elektronikk-forretning eller treningssenter begynner med dette. I tillegg kan vi nok forvente å se en økende bruk av såkalte lokasjonsbaserte sosiale nettverkstjenester som Twitter,  Gowalla og FourSquare integreres mot fordelsprogrammer. Jo flere poeng du får – når du sjekker inn – jo flere poeng kan du bruke i den gitte butikken til å handle med, eller få rabatt. Sosiale tjenester blir den nye valutaen :)

Best Buy, Sports Authority og Simon Property Group i USA tester ut i følge Mashable en automatisk inn-sjekkings-tjeneste som gir forbrukerene et tilbud kun hvis de fysisk er tilstede i butikken, eller i nærheten til at tjenesten sjekker de inn. Via appen Shopkick til iPhone eller Android kan kundene spare opp kickbucks som kan brukes som rabattkuponger til senere bruk, men også til spesifikke tilbud basert på dine innsjekk – både i den gitte butikken, men også basert på andre innsjekk.

Jeg ønsker mer enn gjerne velkommen til et slike fordelesprogram, som både kan erstatte mine gamle plastkort, men også gi meg synergi-fordeler basert på andre steder jeg sjekker inn / besøker, og andre fordelsprogram som i fellesskap gir meg større fordeler :)