fbpx

En telefon er ikke det det engang var, og om ikke lenge vil din kjære telefon være din primære digitale enhet skal vi tro "fremtidssynsærne".

Smarttelefoner snart mer populær enn PC-er

En telefon er ikke det det engang var, og om ikke lenge vil din kjære telefon være din primære digitale enhet skal vi tro «fremtidssynsærne».

Teknologianalytikerene hos Morgan Stanley har i en gigantisk fremtidsrapport for mobilt internett lagt frem en rekke spådommer for vekst og trender. Den kanskje mest bemerkelsesverdige konklusjonen i rapporten er at det mobile internettmarkedet vil raskt bli minst dobbelt så stor som desktop-basert Internett i nær fremtid.

Ganske så sikker på at gjengen hos både Apple og Google vil nikke annerkjennende til dette, og at Microsoft vil kjenne svetten i nakken og håpe på at dere Windows 7 Phone lansering vil bli vellykket (derimot er det mye allerede som tyder på det motsatte – mer om det i en senere blogpost…).

Første steget på veien mot global dominering for SmartTelefoner er å bli større enn de «normale» mobiltelefonene, og AC Nielsen skrev i en rapport tidligere i 2010 at de trodde dette ville skje innen utgangen av 2011. Til tross for at iPhone og Android dominerer «snakkisen» i mobilmarkedet var det kun snaue 20% av amerikanerene som i siste kvartal 2009 hadde en smarttelefon.

Les resten av artikkelen min på Mobizmag.no hvor jeg er en fast blogger