fbpx

Teksting og sosiale medier tar over for telefonsamtalene.

Slutter vi snart å ringe hverandre?

Teksting og sosiale medier tar over for telefonsamtalene.

Hvor mye bruker du telefonen din i dag til å ringe med? Mer, eller mindre i 2012 sammenlignet med 2010 og 2011?

I følge en rapport fra Ofcom juli 2012 kunne man for første gang se en nedgang i mobil telefoni i England som en direkte konsekvens av at man øker bruken av SMS og andre online kanaler for å kommunisere. Over halve befolkningen i England har i dag en smarttelefon og i følge den samme rapporten sender den gjennomsnittlige engelskmannen 50 tekstmeldinger i uken, og  over halvparten av alle landets telefonsamtaler blir utført via mobiltelefoner.

I følge Post & Teletilsynet sin rapport fra sommeren 2012 så er trendene de samme. Antall taleminutter flater ut og antall SMS-meldinger har en nedadgående trend. Sammenlignet med engelskmennene sender vi langt færre tekstmeldinger i uken – omtrent halvparten – mens våre venner i Sverige og Danmark sender ca 10 flere SMS hver uke enn. At vi i Norge sender færre SMSer i uken enn engelskmenn tar vi kanskje igjen via Facebook og Twitter. I følge Socialbakers er vi ikke bare helt i toppen når det kommer til Facebook-penetrasjon, hvor over halvparten av Norges befolkning har en Facebook-konto, men vi er også blant de aller mest aktive.

I 2010 skrev jeg om at smarttelefoner snart var i ferd med å bli mer populære enn PCer, og satt opp en fordeling av hva det var jeg brukte mobilen min til.

To år etter har mine smarttelefon-vaner endret seg dramatisk, og det tror jeg dine vaner har gjort også. I hvor stor grad har de endret seg hadde vært veldig interessant å få vite – hvor mye mer tid bruker du i dag på sosiale medier sammenlignet med to år tilbake, hvor mye mer eller mindre tid bruker du i løpet av en normal uke på å ringe, SMSe, ta bilder, eposte, web browse, etc. Svarer du på spørsmålene under så får du samtidig opp gjennomsnittsvaret for alle som har svart. Undersøkelsen stenger fredag 9. november og resultatet vil bli postet her på bloggen.

Om du ikke ser undersøkelsen under kan du også klikke her for å svare. Kun to spørsmål – tar omtrent 30 sekunder.

Create your free online surveys with SurveyMonkey, the world’s leading questionnaire tool.

photo credit: dollen via photopin cc