fbpx

I del 3 av 6 artikler om IT- og mobilåret 2011 ser vi på våre nye arbeidstagere.

Slik vil generasjon Y påvirke IT i morgendagens bedrifter

I del 3 av 6 artikler om IT- og mobilåret 2011 ser vi på våre nye arbeidstagere.

Hvordan blir 2011 og IKT?

Jeg deltok på en paneldebatt hos Umoe-IKT i Drammen fredag 3. desember, sammen med Microsoft, HP og Telenor for å diskutere 2011 og fremtidens IKT. Det ble en meget god diskusjon og i en serie på 6 artikler frem mot jul vil du kunne lese mine tanker og meninger om fremtidens IKT.

Del3: Slik vil generasjon Y påvirke IT i morgendagens bedrifter

«Du har levd et beskyttet liv til nå, men her ute i virkeligheten er tingene annerledes. Nå får du legge spill og sosiale medier-fjas til side, og gjøre jobben slik vi har definert den.» En slik virkelighetsarroganse møter du ikke Generasjon Y med – ikke hvis du vil få maksimalt ut av dem, advarer partner Camilla Tepfers i inFuture.

Teksten er sakset ut av Dagens Næringsliv av 8. November 2010, og skrevet av Line Kaspersen. Generasjon Y får mye kritikk i pressen om dagen, fordi de ikke ser ut til å kunne stå på egne føtter. De er kaldt for isopor-generasjonen, curling-generasjonen, med mer. De er første generasjon arbeidstagere som er født og oppvokst med Internett, sosiale medier og ikke minst to foreldre som har lagt alt til rette for de, ryddet unna utfordringer og vanskeligheter (derav Curling), beskyttet de, og kjørt de rundt til alt av aktiviteter.