fbpx

Slik vil Beacons Berike Butikkopplevelsen

Regent Street blir Europas første shoppinggate som tar i bruk Beacon-teknologi for å gjøre butikkopplevelsen så personlig som mulig.

Samtidig som mange norske butikker river seg i håret over at kunder tester ut produktene i butikkene deres for så å handle de online etterpå, tar den norsk-eide shoppinggaten Regent Street i bruk avansert mobilteknologi for å gjøre butikkopplevelsen så personlig og skreddersydd som mulig. Løsningen som rulles ut er basert på Bluetooth-teknologi som sammen med Beacons (fyrlykter) vil tilby kundene eksklusiv og personlig innhold via deres smarttelefoner.

Les også: «Hva er fremtidens handelsløsning?» fra Ukeavisen Ledelse som omtaler Beacon-teknologien

ibeaconApple lanserte sin versjon av Beacons med iPhone 5 som de har (selvsagt) kalt iBeacon. I Norge har det vært lite snakk om denne Bluetooth-teknologien, som har havnet i skyggen for NFC og betaling med mobilen. Her har Telenor og DNB sitt ValYou-prosjekt tatt mye av oppmerksomheten, og selv om Beacons kan sees på som en potensiell NFC-konkurrent, er bruksområdet signifikant annerledes. Annerledes nok til å «redde» handelsnæringen?

Tilbud rett på mobilen

Regent Street har tatt i bruk Beacon-teknologien som en del av et større oppussingsprosjekt som skal sette gaten tilbake på kartet som en av verdens beste shoppinggater. Butikkene i handlegaten vil utstyres med Beacons som mobiltelefonene vil kommunisere med når de kommer i nærheten. Basert på lokasjon og skreddersydd profil vil butikkene kunne sende ut informasjon om nye produkter, invitasjoner til kommende arrangementer eller for eksempel eksklusive tilbud – kun til deg, fordi du befinner deg i nærheten av butikken – akkurat «her og nå». Har du tilpasset profilen din til at du liker vesker fra et spesifikt merke, og det er tilbud på vesker – fra samme merke, vil du kunne få tilbud om timessalg, men kun om du befinner deg i umiddelbar nærhet til butikken for eksempel. Skal butikken først forstyrre deg, så skal det være relevant – da oppleves det i mindre grad som en forstyrrelse, men i større grad som relevant og dermed verdiøkende. For begge parter vel og merke…. Du blir en veske «rikere».

beacon-regent-street-butikk

Effektiv konvertering og stort engasjement

I USA er det flere butikker og -kjeder som har installert Beacons, og inMarket som er et av selskapene som leverer Apple sin iBeacon melder om vekst i interaksjon og engasjement 20 ganger «normalen«. Brukere som har mottatt «notifications» bruker appen også nesten 20 ganger mer enn de som ikke gjør det.

Innføringen av Beacons er en del av et større oppgraderingsprosjekt som Regent Street gjennomgår om dagen, og Regent Street er den første handlegaten i Europa som tar i bruk denne løsningen.

 – Vi er veldig stolt over at Regent Street er den første handlegaten i Europa som vil ta i bruk en slik løsning. Våre butikkeiere har omfavnet dette initiativet og forstår at dette er veien å gå fremover. Regent Street appen er en perfekt løsning som gjør det mulig for kundene våre å velge akkurat de merkene de ønsker å «følge» uten at det bryter med personvernet og sikkerheten. Dette er intet mindre enn perfekt for Regent Street, uttalte Annie Walker, direktør for Regent Street Association i en pressemelding.

Kan Beacons redde den norske detailjhandelen?

I Norge vokser netthandel kraftig, samtidig som mange butikkeiere ikke engang har kommet seg på Internett. Det snakkes om masseoppsigelser i butikknæringen som en konsekvens av den økende handelen over Internett. Dagens unge går ofte i butikkene for å lære seg det de trenger om produktene de ønsker å kjøpe, men ender opp med å handle de online etterpå. Kan Beacons få norske forbrukere til å handle mer i butikkene tror du?

Regent Street-appen kan du laste ned her (i tilfelle du skulle dra til Regent Street)

Les også: #Fail fokus – adapt or die