fbpx

Slik lager du Facebook Canvas Ads

Facebook Canvas Ads er et fantastisk enkelt verktøy for å utvikle Content Marketing og Native Advertising samtidig.

– Facebook sine annonser utfordrer allerede de tradisjonelle bannerannonsene ved at de opptrer «nativt» i feeden, men ikke minst ved at de er ofte langt billigere og mye mer målrettede – og dermed mer treffsikre og mindre forstyrrende. Med Facebook Canvas Ads vil presset på mediehusenes egne annonseprogrammer øke ytterligere!

Slik starter bloggposten «Reklame alla Instant Articles» fra 19. januar 2016. Og nå som annonseproduktet er lansert er jeg ikke i tvil. Facebook Canvas Ads er en drøm for markedsførere som vil fortelle historier og ikke bare reklame for et produkt. Med Canvas Ads har Facebook på mange måter lansert et annonseprodukt som kombinerer Content Marketing og Native Advertising, og som på toppen av det hele er enkelt, intuitivt og helt gratis å bruke. 26. februar lanserte Facebook annoseproduktet tilgjengelig for alle, og selv om ikke alle har fått det ennå, vil absolutt alle snart ha tilgang.

Slik lager du Canvas Ads

Jeg var heldig og fikk tilgang til Canvas Ads for Facebook-siden HansPetter.info, og har så langt laget to annonser basert på det nye verktøyet.

Om du ikke har tilgang allerede, kan du gå inn på Facebook Canvas Ads-siden, for å søke om tilgang! 

I den anledning har jeg spilt inn en video som forklarer hvordan du går frem for å lage din egen Canvas. Det er fortsatt et par ting som ikke fungerer 100 prosent som det skal, men til å være en 1.0 versjon, er det ikke langt unna å være bortimot perfekt. Se for deg selv.

Slik ser en av mine Canvas Ads ut


Hva tenker du om Facebook Canvas Ads? Noe du kommer til å bruke?

[polldaddy poll=9328359]