fbpx

Slik lager du din egen «svarteliste» til Facebook Audience Network

Det er ikke alle nettsider det er «lurt» å annonsere på. Eller ønskelig. Heldigvis er det enkelt å blokkere sider du ikke ønsker å finansiere. Eller bli assosiert med.

Ikke gå i «Facebook-fella» som Schibsted nylig gikk i. En av deres ansatte annonserte for Schibsted via Facebook. Gjennom Facebook Audience Network – tilsvarende Google AdWords – ble annonsen plassert på en rekke forskjellige nettsteder, deriblant den noe kontroversielle nettavisen Breitbart.

 

– Det denne saken med all tydelighet viser er jo hvor lett det er å gå i «Facebook- og Google-fella». Du kjøper noe du ikke vet hva er, og kommer på nettsteder du ikke ønsker å havne på. Konserndirektør annonse i Schibsted, Per Håkon Fasting.

 

Les også: Svartelisten.net vil vise frem «tvilsomme» nettsider og norske virksomheter som annonserer her.

Jeg har tidligere skrevet om hvordan man kan hindre at annonser blir vist hos «tvilsomme» nettaviser og andre nettsteder via Google AdWords. Annonsører som ikke har et bevisst forhold til hvor de annonserer, er indirekte med på å finansiere disse. Og selv om Google svartelister nettsider de ikke ønsker at annonser fra kundene deres skal synes, bør det være i annonsørenes egen interesse at de vet hvor de annonserer.

Lag din egen Facebook Blacklist

I tillegg kan du også veldig enkelt lage din egen «svarteliste» av nettsteder du ikke vil at annonsene dine dukker opp.

Facebook Audience Network

Facebook Audience Network

Facebook Audience Network

Facebook Audience Network

Facebook Audience Network

Når «svartelisten» din er er lastet opp, går du tilbake til Business Settings, og så på Block Lists. Nå skal «svartelisten» knyttes til en eller flere annonse-konti.

Facebook Audience Network

Nå er «svartelisten» knyttet til dine respektive annonse-konti. Da er neste steg å knytte «svartelisten» din til dine annonser.

Facebook Audience Network

Når annonsen kjøres vil du nå være trygg på at den ikke vil bli kjørt på de adressene du har lagt inn i din «svarteliste«.

Svartelistene dine kan du når som helst redigere; fjerne eller legge til nye adresser.

 

Bilde: Bookblock – Custom notebook manufacturer