fbpx
kunstig intelligens

Slik brukte jeg kunstig intelligens for å skrive om kunstig intelligens

Kunstig intelligens fra AI-Writer, Microsoft Word og Google Translate, skrev om de etiske problemstillingene med bruk av kunstig intelligens for meg.

For kort tid siden publiserte jeg artikkelen «Etisk kunstig intelligens». I det siste har jeg skrevet flere artikler om utfordringene (og mulighetene også selvsagt) relatert til utviklingen innen kunstig intelligens. Ikke minst på det etiske og moralske plan. 

Det gjør vel ikke den etiske problemstillingen mindre; at jeg brukte kunstig intelligens for å skrive om nettopp dette.

Kunstig intelligens i digital markedsføring

I forrige uke ferdigstilte jeg et nytt foredrag som handler om hvordan kunstig intelligens blir brukt i digital markedsføring. Realiteten er at vi bruker kunstig intelligens i digital markedsføring i mye større grad enn vi kanskje tenker over. Samtidig vil kunstig intelligens bli brukt innen digital markedsføring mye større grad fremover. 

Jeg endte opp med 15 eksempler på hvor kunstig intelligens blir brukt i dag. I alt fra hvordan vi samler, distribuerer, overvåker og analyserer effekten av vår markedsføring. Men kunstig intelligens blir brukt til å skape innhold. Og i den sammenheng kom jeg over en tjeneste jeg ikke hadde kjennskap til, før nå. 

Hva er kunstig intelligens?

På samme måte som at det er mange definisjoner av hva innovasjon er, er definisjonene også mange når det kommer til kunstig intelligens. Jeg har falt ned på definisjonen jeg fant på Wikipedia: 

Kunstig intelligens er en teknikk man bruker for å gi datamaskiner og dataprogrammer en mulig intelligent respons.

//Artikkelen fortsetter etter annonsen//

 

Kunstig intelligens for å skrive artikler

Tilbake til artikkelen “Etisk kunstig intelligens” og bruk av kunstig intelligens til å skape innhold. Jeg skrev den ikke selv, men fikk hjelp av blant annet AI-Writer til å skrive den. 

I korte trekk skrev jeg inn “Ethical artifical intelligence”AI-writer.com.

kunstig intelligens

Kort tid senere hadde jeg en ferdig skrevet tekst foran meg. Deretter kunne jeg enkelt velge vekk de setningene jeg ikke vil bruke.

kunstig intelligens

Etter at teksten var klar, kopierte jeg den over til Microsoft Word, for å se over det grammatiske og rette eventuelle skrivefeil. Det er bruk av kunstig intelligens i praksis. 

kunstig intelligens

Deretter brukte jeg Google Translate til å oversette teksten fra engelsk til norsk. Også det med hjelp av kunstig intelligens.

kunstig intelligens

Etter litt ekte intelligent jobbing med å tilpasse språket litt mer i retning av hvordan jeg ville skrevet det, lagt til overskrift, ingress og lastet ned et bilde fra Unsplash.com, var jeg klar til å publisere artikkelen. 

I tillegg – for å risikere å ikke bli tatt for tyveri og brudd på åndsverksloven – la jeg også ved samtlige kilder som AI-Writer hadde hentet teksten fra. Og det var ikke mindre enn 25 forskjellige kilder. 

kunstig intelligens

* Et lite knippe av de 25 artiklene som AI-Writer hentet ord og setninger fra, for å skrive en artikkel for meg.

//Artikkelen fortsetter etter annonsen//

 

Uaktuelt og problematisk?

AI-Writer er gratis å bruke i noen få dager, men koster deretter fra 19 dollar per måned. Da får du anledning til å produsere inntil 40 artikler hver måned.

For meg er det helt uaktuelt å bruke AI-Writer til å skrive artikler for meg. Ikke bare fordi jeg synes det er problematisk ut i fra et etisk perspektiv, men også fordi jeg går glipp av det viktigste ved å skrive: Jeg blir bedre til å skrive, ved å skrive. Og jeg lærer alltid noe nytt når jeg skriver.

På samme måte som at jeg lærer mye av å «podde», så er det å skrive på HansPetter.info en viktig måte å holde meg oppdatert og (forhåpentligvis) relevant på, når det kommer til min “egentlige” jobb som kommunikasjonsrådgiver, foredragsholder og konferansier,  

Skulle jeg få andre til å skrive for meg – i dette tilfellet kunstig intelligens – går jeg glipp av læringen. Derimot kan AI-Writer være en veldig nyttig måte å finne inspirasjon, nyanser, innfallsvinkler og innsikt på. Men aldri på den måten som artikkelen «Etisk kunstig intelligens» ble skrevet på. 

Hva tenker du om å bruke kunstig intelligens for å skrive artikler for deg og din virksomhet?

 

Bilde: Art Lasovsky via Unsplash