fbpx

Slik blir ungen din et mattegeni

Cappelen Damm har lansert Kaninkaos til iPad – lek og lær på samme tid!

kaninkaos

Klikk på bildet for å laste ned spillet fra App Store

Slik lyder det i pressemeldingen fra Cappelen Damm som dumpet inn i eposten min i dag. 21 kroner koster Kaninkaos, men det er det også verdt.

Grafikken er nydelig, tilsvarende slik du har selv kanskje har opplevd i spill som Angry Birds, Spy mouse og Cut the rope.

Prinsippet er i stor grad det samme. Du skal finne ut hvordan du på best mulig måte kan løse oppgaven slik at du får flest stjerner og dermed mest poeng. For 21 kroner får du 90 brett å bryne deg på – vel, ungen din skal få 90 brett å bryne seg på, for her gjelder det å regne seg frem til hvilke frukt det lønner seg å bruke for å få kaninene over fra start til mål.

I et spill som Kaninkaos ønsker vi ikke å skille lek og læring. Læremiddelutviklere kan med god grunn lære av spillverdenen, og å se på hva de gjør for å engasjere og motivere til deltakelse. Spillelementer kan brukes for å skape en god læringsopplevelse, noe mange kan ha glede av både på skolen og i hjemmet, skriver Mats Kranmo Smedstad, prosjektleder i digitale medier i Cappelen Damm Undervisning videre i pressemeldingen.

Jeg satt sønnen min og en kompis på Kaninkaos for å sjekke om de syntes det var gøy – de er to små førsteklassinger – og de falt umiddelbart inn i «spillsonen» og begynte å regne på hvilke grønnsaker som var best å bruke for å få mest mulig poeng. Spillet kan med andre ord anbefales av barn – for barn – som dere kan se for dere selv under: