fbpx

Fra 30. mars 2012 er det nytt utseende og nye regler!

Slik blir din nye Facebook-side ikke stengt

Fra 30. mars 2012 er det nytt utseende og nye regler!

Mot slutten av 2011 dukket Timeline-grensesnittet opp for våre personlige Facebook-profiler, og nå er det bedrifter og organisasjoner som står for tur. Disse har allerede en stund nå hatt muligheten til å gå over til det nye grensesnittet, men fra og med 30. mars 2012 er det ingen bønn lenger – da vil ALLE Facebook-sider få det nye utseendet. Velkomstsiden – den bedrifter gjerne vil at man skal komme til først hvis man ikke «liker» bedriften fra før av – forsvinner, og utseendet endres dramatisk, men kort fortalt til det bedre….i alle fall for de som gjør en god jobb med sin Facebook-innsats.

Trykk for bildet for større utgave

En av de store forskjellene fra hvordan den «gamle» utgaven av en Facebook-side så ut er bruken av et mye større bakgrunns- og -profilbilde, samt hele timeline-funksjonen som gir bedrifter i mye større grad en mulighet til å fortelle hele sin historie. Facebook har derimot introdusert nye regler for hvordan et bakgrunnsbilde skal se ut, og ikke minst hvordan det IKKE skal se ut, og med halve bedrifts-Norge på Facebook er jeg ganske så sikker på at mange tusen bedrifter i lang, lang tid fremover vil oppgradere sitt utseende med ulovlige bakgrunnsbilder!

Bakgrunnsbildet er ikke en banner-annonse

Bakgrunnsbildet må være på minst 399 piksler/punkter bredt og maksimalt 851×315 i størrelse og kan ikke under noen omstendigheter inneholde:

  • Pris eller kjøpsinformasjon, for eksempel «Få 40% rabatt» eller «Last ned vår siste produktkatalog»
  • Kontaktinformasjon, som web-adresse, e-postadresse eller annen informasjon som er ment å ligge på «Om» seksjonen på Facebook-siden din
  • Referanser til brukergrensesnittets elementer, som for eksempel «Like vår side» eller «Del vår side med dine venner», eller andre Facebook-funksjoner
  • Oppfordring til en konkret handling, for eksempel «Send oss en mail på firma@bedrift.no og få…» eller «Fortell vennene dine, og vinn….»

Uklart? La meg kort vise deg hva som er lov, og hva som ikke er lov:

Dette  er Facebook-siden min – oppgradert til det nye utseende og med hele timeline-funksjonen. Facebook-appene har fått større ikoner, og er i tillegg flyttet fra venstre siden og befinner seg nå mye mer synlig rett under profilbildet mitt. Du kan kun se fire apper, men til gjengjeld kan du legge til ditt eget bilde, og med unntak av Bilder-appen som er fastlåst, kan alle andre flyttes og sorteres etter eget ønske. Alt om deg og din bedrift dekkes i «Om» seksjonen, og ingen informasjon som sådan som oppfordrer til en handling skal frem i bakgrunnsbildet.

Her er tre eksempler på en aktiv handling i bakgrunnsbildet som ikke er lov

I tilfellet over bryter man to regler på en og samme gang! Det er IKKE lov til å oppfordre til en handling i et bakgrunnsbilde, og det er under INGEN omstendigheter lov til å kjøre en konkurranse rett på Facebook-veggen som tar utgangspunkt i Facebook sine kjernetjenester. Til tross for masse fokus på å stoppe dette – fra Facebook selv (siden din vil risikere å bli stengt om du kjører slike Like+Dele konkurranser) og aktiv bistand fra flere hundre deltagere på Facebook på egen «Promotion Guidelines på Norsk» Facebook-gruppe, så bryter norske bedrifter Facebook-reglene HVER ENESTE DAG!

Les også min egen bloggpost om hvordan du kan unngå å kjøre ulovlige Facebook-konkurranser, slik at du kan unngå at siden din blir slettet. 

Det er heller ikke lov til å markedsføre et tilbud, eller promotere virksomhetens egen nettadresse. Logo, navn og pay-off er lov, men igjen – det er ikke lov til å promotere noe som vil eller har til hensikt å få kunden til å utføre en aktiv handling.

Til tross for hvor fristende det kan være, så er det heller ikke lov til å legge ut sin egen (bedriftens) mail adresse. Bakgrunns- og profilbilde er nettopp det – et profilbilde, og ikke en bannerannonse. I mitt tilfelle har jeg valgt det samme profilbilde som jeg har på min egen blogg for å maksimere gjennkjennelseseffekten. Det bør bedrifter tenke på – hvordan kan jeg maksimere og optimalisere grensesnittet på alle mine plattformer slik at de i størst mulig grad gir den som er på «besøk» det samme inntrykket!

Astrid Valen-Utvik ble intervjuet for kort tid siden av Dine Penger og VG Nett om den «nye» Facebook for bedrifter – denne artikkelen kan anbefales på det sterkeste!

Infographic av «nye» Facebook-sider for bedrifter og organisasjoner

Source: qasolutions.net via Hans-Petter on Pinterest

Bilde: FreeDigitalPhotos.net