fbpx
presentasjonsvisning

Selvkjørende biler, men ikke presentasjonsvisning

Hvordan kan det ha seg at vi er så smarte at vi klarer å lage biler som kan kjøre selv, men ikke seminarer og konferanser som har støtte for «Presentasjonsvisning»?

Det skjer nesten hver eneste gang. Og hver gang blir jeg like oppgitt. Skjermen foran meg – som viser presentasjonen bak meg er «speilet». Teknisk avdeling har (enda en gang) glemt at det er en god grunn til at både Apple, Google og Microsoft har «skrudd sammen» en viktig funksjon for oss som holder foredrag; Presentasjonsvisning.

Presentasjonsvisning på 1-2-3

For meg er «presentasjonsvisning» viktig av flere årsaker.

 

Uten presentasjonsvisning

 

Med presentasjonsvisning

presentasjonsvisning

Win, win, win

For meg handler «presentasjonsvisning» om egen «performance«. Det gjør meg til en bedre foredragsholder. Og er jeg bedre som foredragsholder, så vil jeg påstå at publikummet får en bedre opplevelse. En god opplevelse er mer «lønnsom» for arrangøren enn en dårlig opplevelse. Alle vinner med andre ord på at jeg har tilgang til «presentasjonsvisning».

Jeg har tidligere skrevet at jeg alltid er nervøs før jeg skal holde et foredrag. Tror dere jeg blir mer eller mindre nervøs når jeg ikke har tilgang til «presentasjonsvisning«?

 

Selvkjørende biler, men ikke presentasjonsvisning

Nå er det snart 50 år siden mennesket satt sine føtter for første gang på månen. Vi har utviklet teknologi som lar oss strømme tekst, lyd, bilder og video «verden over» i en stadig raskere hastighet via 4G (snart 5G) og både biler og busser kjører snart «for egen maskin» basert på kunstig intelligens, sensorer og kameraer. Men «presentasjonsvisning» på en konferanse. Nei, det har vi ikke fått til. Ikke ennå.

Er presentasjonsvisning for mye forlangt?

Jeg innser nå at jeg må legge til «presentasjonsvisning» som et krav (i alle fall tett opp i mot et krav) hos Athenas og Talerlisten hvor jeg er registrert som foredragsholder. Tror ikke det holder å si at det er «ønskelig» eller «velkomment«. Og har man ikke tilrettelagt for det, så vil jeg i alle fall forvente at jeg får mulighet til å bruke min egen laptop.

Jeg misliker sterkt å sende over presentasjonen min altfor tidlig …. det er alltid noe jeg har lyst til å justere og endre på. Slides jeg vil fjerne. Flytte på. Og andre ting jeg vil få inn. Bruker jeg min egen maskin vet jeg også at fontene fungerer som de skal. At fargene ikke har blitt byttet ut. At bilder og tekst er der de skal være. Altfor ofte opplever jeg at det også blir et «issue«.

Sånn. Måtte bare få det ut.

Har tenkt mange ganger før at jeg må skrive det, men har glemt det.

Inntil jeg opplever det på nytt.

Hvilket er fortsatt altfor ofte.

«Jeg er ikke sint, bare veldig skuffa».