fbpx
Schibsted

Schibsted finansierer Breitbart News

Med så mye kritikk rettet mot Breitbart News fra norske mediehus, skulle man tro at de ikke ville annonsere der. Og dermed være med på å finansiere driften deres.

Mindre bedrifter uten tilstrekkelig kunnskap om hvordan annonseplattformer fungerer kan jeg forstå. Mindre bedrifter som ikke har satt seg inn i hvordan «remarketing» / «retargeting» fungerer. At det kan dukke opp reklame for et selskap på en «tvilsom» nettside, etter at du har vært innom selskapets egen nettside. Men store selskaper bør vite bedre. Og Nordens største mediehus, som selv har sin egen annonseplattform, burde vite best av dem alle.

Schibsted

Slik finansierer Schibsted Breitbart

Det politisk høyreorienterte nettstedet Breitbart hadde hatt stor suksess under den amerikanske valgkampen. I USA har flere bedrifter trukket sin annonsering fra det kontroversielle nettstedet, mens en rekke norske virksomheter ser ikke ut til å bry seg om hvor deres annonser vises. Dette har jeg skrevet om flere ganger i løpet av 2017, og Marius og jeg har i tillegg også snakket om det på podkasten MediaPuls.

Jeg har også skrevet om hvordan man sikrer seg mot å finansiere slike nettsider. Hvordan man kan påse at ikke annonsene vises på nettsider hvis innhold kan være med på å påvirke egen merkevare i negativ forstand.

I tillegg har jeg opprettet Svartelisten.net hvor jeg viser frem «tvilsomme» nettsider og norske virksomheter som annonserer her.

Og nå er altså Schibsted der. Og det tror jeg ikke de har lyst til å være. Jeg tror ikke engang de er klar over det. Men det burde de. De burde vite bedre.