fbpx

Samsung Smart TV med HD-videokonferanse til under 8.000 kroner - for hjem og jobb

Test: Skype videokonferanse integrert i TV-en

Samsung Smart TV med HD-videokonferanse til under 8.000 kroner – for hjem og jobb

Jeg er stor tilhenger av videokonferanse – fra Cisco Telepresence til Apple Facetime og Skype.

Jeg liker å se de jeg snakker med – og om jeg ikke kan møte vedkommende fysisk, er et videomøte å foretrekke. Utover det å kunne se vedkommende nyter jeg den uovertrufne lydkvaliteten jeg får via disse tjenestene fremfor den grumsete GSM-lyden vi fortsatt har på mobiltelefonen.

Samsung Smart TV

For kort tid siden gikk jeg til innkjøp av en ny TV. Min gamle plasma-skjerm fra 2005 ble byttet ut med en LED-skjerm med 3D og en rekke integrerte Internett- og multimediafunksjoner.En ting jeg derimot ikke var klar over ved anskaffelsen var at TV-en også kom levert med en integrert Skype-klient, noe som definitivt har blitt min favoritt tjeneste utover normal TV-titting.

700 millioner Skype-brukere

På verdensbasis har Skype ca 700 millioner brukere, tjenesten er gratis for standard person-til-person bruk, og med bred støtte på kryss og tvers av alle populære desktop-, og mobile plattformer. Skype er alltid tilgjengelig – når du trenger en Skype-samtale – for lyd og video – nå også rett fra TV-skjermen din, om du har den hjemme, eller på kontoret.

Hvordan fungerer Skype på Samsung Smart TV

På baksiden av TVen sitter det en rekke kontakter, deriblant flere USB-porter, så det første jeg gjorde var selvsagt å teste ut Skype med et par av mine gamle USB-kameraer. Det fungerte ikke. Lyden var der, men intet bilde. Årsaken er enkel – ingen programvare installasjon krever et kamera som er skreddersydd TVen. Løsningen heter STC1100, og er et HD-USB kamera fra Samsung.

STC1100-funksjoner:

Videokonferanseløsning for under 8.000 kroner

Samsung sitt web-kamera for Skype koster ca 1.200 kroner og kan brukes på alle SmartTV-utgaver til Samsung.  Den billigste SmartTV-en koster ca 6.000 kroner, er 32”-stor, LED-skjerm, har 3D-støtte, og kan brukes som nevnt til å kjøre videokonferanse via Skype-klienten som er innebygd. Med egen VGA-inngang kan skjermen også brukes som PC-skjerm så dette kan like mye være en god TV for hjemmebruk, som det kan være en bedre monitor for bruk på jobben – på et kontor, eller til et mindre videokonferanserom.

Skype mellom Samsung Smart TV 55″ og en iPad2

Ta en kikk på Skype-videokonferansen under mellom min bror og meg – filmet med min iPhone4 – og uten manus selvsagt…som seg hør og bør :)

Fordeler:

Ulemper:

  • Ingen mulighet fra Samsung Smart TV å kjøre videokonferanse i dag mot flere deltagere – kun en til en
  • Ingen integrasjon mot feks Microsoft Exchange for å booke opp videokonferansemøter
  • Ingen opptaksmuligheter eller streaming av pågående videokonferansemuligheter
  • Ingen muligheter for å flytte en videosamtale fra Samsung Smart TV til en annen enhet uten å avslutte konferansen og så begynne på nytt på en annen enhet

Konklusjon:

Bruk av Skype for videokonferanse på en Samsung Smart TV er først og fremst en tjeneste for privat bruk, og til en-til-en videosamtaler, men vil potensielt også være for mange mindre selskaper et første steg mot å ta i bruk videokonferanse uten at det koster for mye – å kjøpe, eie eller å drifte. Foruten å koble til kameraet til en tilgjengelig USB-port på TV-en er det ingen installasjonprosess utover det å logge seg på med sitt Skype-brukernavn og -passord, så terskelen for å ta Skype i bruk er meget lav…«det enkle er ofte det beste», som det heter.

Har du planer om å kjøpe deg en ny TV, og du liker å snakke med venner og familie på video fra før av vil jeg sterkt anbefale Samsung sin Smart TV løsning med STC1100-kamera for enkel og veldig god videokonferanse med Skype. For mindre bedrifter vil en slik installasjon utvilsomt komme godt med, og med tanke på at et komplett system (i hver ende) kan koste så lite som under 8.000 kroner – og da får du i tillegg en flott skjerm i full HD, som støtter tradisjonell TV, med LED-teknologi og 3D, samt en drøss med andre flotte multimediatjenester innebygd. For større bedrifter som er avhengig av å videokonferanse med flere deltagere samtidig vil denne løsningen komme til kort.

Priseksemplene har jeg hentet fra Komplett.no:

Merk: Skype tilbyr i dag jobb-funksjoner som gruppe-samtaler, med mer, men i dette tilfellet ser jeg spesifikt på Skype brukt som videokonferanse fra en Samsung Smart TV, og fra denne Skype-klienten er det kun mulighet til å ringe en og en person om gangen!