fbpx

Responsivt, flatt og ryddig

Høyst på tide med en solid oppgradering av HansPetter.info!

I over tre år har jeg blogget om teknologi og kommunikasjon. Først på DigStil (Digital LivsStil), deretter på HansPetter.info. Trond Heggelund overtalte meg til å slutte med det tullet jeg drev med på DigStil og heller bygge opp en personlig profil, samtidig som jeg skulle være fast skribent for MobizMag.no.

På det tidspunktet, sensommeren 2010, jobbet jeg som nord-europeisk salgssjef i Cisco. Så lenge jeg ikke skrev om Cisco var det ingen problemer med å blande roller uten at det gikk ut over min egen troverdighet. For MobizMag.no skrev jeg om teknologi, på HansPetter.info ble det skrevet mer og mer om kommunikasjon – og da spesielt om sosiale medier.

Inbound vs outbound

Det som satt i gang min egen interesse for sosiale medier har muligheten først og fremst til å nå ut til publikummet på en ny og direkte måte. I min rolle i Cisco skulle jeg bygge opp Small Business markedet i Norden og BeNeLux, men med 5 personer i teamet gjør du ikke det ved å snakke med en og en kunde. Gjennom HansPetter.info skulle jeg lære mer om pull, om å skape etterspørsel. Sosiale medier, Facebook, Twitter og alle verktøy fascinerte meg tidlig. Muligheter til å måle ALT, se effekt, eller den manglende effekten åpnet opp en helt ny verden for meg, men dessverre ikke for Cisco.
Som i så veldig mange virksomheter fortsatt var det i 2010 stor skepsis til å bruke noe som helst tid og ressurser på Facebook-tull.

Fra salg til rådgivning

«Same shit, different wrapping». I Cisco heter det selger, men i kommunikasjonsbransjen kalles det for rådgiver. Det er det samme, men ulikt. Jeg selger råd, kommunikasjonsplaner, kunnskap, ideer og strategi. Jeg selger min egen hjerne på timen. Og med tiden har min kunnskap blitt mer og mer ettertraktet. Gjennom HansPetter.info har jeg holdt meg oppdatert.
Gjennom de utallige sosiale nettverkene jeg deltar i har jeg nettverket, testet, analysert og lært. HansPetter.info har fungert som en personlig merkevareplattform og -vare, samtidig som den har vært min viktigste prosjektplass.

Utdatert og sliten 3 åring…

Etter 3 år hadde bloggen min blitt treg og utdatert. Den begynte å oppføre seg som en sliten Windows-installasjon. Utallige plugins var installert. Noen var deaktivert, men ikke slettet. Den lastet tregere og tregere. Jeg hadde opprettet altfor mange kategorier og hadde ikke vært konsekvent med mine tagger.
I tillegg var bloggen min ikke spesielt tilpasset mobile enheter. Her skrev jeg om fremtiden mens jeg selv levde i fortiden føltes det ut som. Med versjon 3.0 har jeg forhåpentligvis landet på et uttrykk og et design som kan vare i flere år fremover.
Gjengen i Nettcoach.no har vært tøffe og direkte mot meg, men det har vært nødvendig også, noe jeg håper synes i den nye utgaven av bloggen. Færre kategorierer, større bilder, flatere design og en ryddigere struktur skal gjøre opplevelsen forhåpentligvis bedre for deg – du som leser HansPetter.info.
Hva synes du, til det bedre eller ikke?
photo credit: Aih. via photopin cc