fbpx

Sosiale Medier snur opp-ned på hvordan man tilnærmer seg kundene på.

PR, kommunikasjon, markedsføring & sosiale medier

Sosiale Medier snur opp-ned på hvordan man tilnærmer seg kundene på.

I dag var jeg invitert til Gambit Hill & Knowlton for å foredrage litt om mine tanker rundt PR, Kommunikasjon og Sosiale Medier i et B2B perspektiv.

Det finnes svært få (om noen) skikkelige kundecaser i Norge å vise til, men som vi feks kan lese i siste utgave av Kampanje mener administrerende direktør i Creo Communications, Kjell S. Rakkenes at 2011 kommer til å bli det store gjennombruddsåret for merkevare- og bedriftsblogging…og jeg er 100% enig! Med Sosiale Medier får bedrifter nye måter å kommunisere med sine kunder på, og kundene får nye måter å bli kjent med sine leverandører.

Forutsetningene for å nettopp BLI bedre kjent er at bedriftene endrer sine kommunikasjonsvaner – blir mer personlige, mindre anonyme og løsriver seg i større grad fra å kun kommunisere gjennom pressemeldinger og tradisjonelle markedsføringskanaler.

Påvirkningsstrategi

I presentasjonen under har jeg brukt begrepet påvirkningsstrategi i stedet for markedsstrategi, og i det legger jeg bedriftenes egen strategi for hvordan de når ut til sine kunder, hvordan dialogen fanges opp – og hvordan interesse konverteres til kundedialog og salg. Sosiale Medier er i stor grad i dag overlatt til markedsavdelingene, men hva gjør markedsavdelingen med dialogen og interessen som skapes «der ute»?

Gjennom en god (og integrert) Sosial Media Strategi vil bedrifter kunne skape nye kunder fra inbound-markedsføring (kundene kommer til deg) – som så blir konvertert til outband-markedsføring rettet mot de bedrifter som har vist sin interesse = deltatt i dialogen. Derfor må også salg- og markedsavdelinger i større grad samarbeide omkring Inbound- og Outband-aktiviteter.

Få i dag – mange i morgen?

Hva tror dere, er Sosiale Medier for B2B bare noe tull, vil bedriften din etablere en blogg i år – eller vil dere fortsette som før?

Psst – fonter og «sånt» blir ikke like godt tatt vare på av box.net tjenesten – last ned presentasjonen her