fbpx

Driver mer henvisningstrafikk enn Google+, YouTube og LinkedIn kombinert

Pinterest – det neste store sosiale nettverket

Driver mer henvisningstrafikk enn Google+, YouTube og LinkedIn kombinert

Facebook, Twitter, LinkedIn, YouTube og Google+. Det er de sosiale nettverkene «alle» snakker om for tiden. I kjølevannet har Instagram dukket opp og på kort tid blitt det største mobile sosiale nettverket hvor personer deler sine bilder og opplevelser med andre Instagram-brukere, eller på Twitter og Facebook. Retailere, motebransjen, Barack Obama og etterhvert også noen norske selskaper som blant annet SAS har også begynt å ta i bruk Instagram for å nå ut til sine kunder på en mer personlig måte. Pinterest er det siste tilskuddet av sosiale nettverk som i «bakgrunnen» og i det stille har vokst seg såpass stor at trafikkhenvisninger fra Pinterest nå er blitt blant de aller største av de forskjellige sosiale nettverkene.

Gutter bruker Google+, jenter bruker Pinterest

Anslag kan så langt tyde på at flertallet som har tatt i bruk Google+ er menn – 80% er et tall som har blitt brukt ved flere anledninger. Samme anslag brukes også om Pinterest, men da snakker man om andelen som er kvinner. Fredag 3. februar postet Suongir en sak om Pinterest og kaller det nye sosiale nettstedet for «stedet for merkevarer å nå damer»

Det er lett å se hvorfor Pinterest trafikk har økt 429 prosent i siste kvartal, og selv om «hard-barka» Google+ fans vil påstå at Google+ ikke er et sosialt nettverk hvis hensikt er å drive trafikk tilbake til nettsteder og blogger er det uansett bemerkelsesverdig hvor effektivt Pinterest nettopp gjør dette – og det uten å være spesielt kjent – eller brukt, i Norge eller i utlandet.

Søkemotorer, direkte trafikk, Twitter og Facebook

Omtrent halvparten av trafikken på HansPetter.info-bloggen kommer fra Google – søk og så litt fra Google+. Mellom 15 til 20 prosent kommer fra direktetrafikk, mens resten fordeles nesten likt mellom Facebook og Twitter. Med 1,250 medlemmer på Facebook og nærmere 2,400 følgere på Twitter så er med andre ord Facebook dobbelt så stor i forhold til antallet som er medlem/følgere enn Twitter.

Nå har jeg akkurat selv tatt i bruk Pinterest og har enn så lenge ikke sett noen effekt av det. Med under 30 følgere er det kanskje ikke noe annet å forvente, men det skal bli spennende å følge med for å se hvordan dette nettverket vil utvikle seg – og vokse – spesielt her til lands…. har vi plass og tid til nok ett nettverk, eller vil andre etablerte nettverk vike for disse nye?

Det er heller ikke lenge siden nettverket åpnet seg for «alle» – jeg hadde lenge stått i kø og ventet på min konto, og nå etter at jeg har vært så heldig og sluppet inn må jeg si at jeg virkelig har falt for denne måten å søke etter innhold på…være seg klær, produkter, informasjon, med mer. Det er enkelt å søke, enkelt å lage egne grupper av visuelle lenker som Suongir kaller det, og hele grensesnittet virker svært så appelerende – og veldig lite støyende eller kryptisk – slik mange fortsatt opplever Twitter eller Google+ å være.

I skissen fra Experian Hitwise i november 2011 var allerede henvisningstrafikken imponerende, men enda mer imponerende er det å lese siste rapporten fra Shareaholic, som kunne vise til at januartrafikken som Pinterest stod for representerte en større andel av trafikkhenvisninger enn hva var tilfellet med Google+, LinkedIn og YouTube – TIL SAMMEN!

Jeg har – som nevnt – akkurat begynt å ta i bruk Pinterest jeg også – fått noen følgere, følger flere, og kategoriserer mine visuelle linker primært etter interesser som er sammenfallende med min egen blogg, samt et par andre i tillegg.

Lyst til å vite og forstå mer om Pinterest? Ta en kikk på Infographics-en under – eller gå inn på Pinterest selv, og sett opp din egen konto. Du er herved advart – Pinterest er avhengighetsskapende! Hvilken bedrift blir først å finne på Pinterest? Stormberg, SAS, Farris Bad, Høyer, Steen & Strøm, Eger, andre?