fbpx

På tur med podkast i øret

Podkast er en privat lytte-opplevelse. På vei til jobben, eller på tur med hunden. Her er resultatet av podkast-undersøkelsen fra mars 2016.

I mars 2016 kjørte Marius og jeg (gutta bak podkasten MediaPuls) en undersøkelse om våre podkast-vaner. Er det forskjell på kvinner og menn. Unge og gamle. Hvor de bor i landet, og hva de driver med? Hvilke podkaster lytter vi på, hva er den perfekte lengden på en podkast, og hva gjør vi når vi lytter på en podkast.

Vil benytte anledningen til å takke både Kampanje og Medier24 som hjalp oss med distribusjonen. Takk også til Cecilie Staude, Christine Calvert og Karl Philip Lund som delte undersøkelsen med sine studenter.

Over 700 personer svarte. Unge som gamle, kvinner som menn. Og selv om vi fikk svar fra hele landet, så oppdaget vi raskt at dette kom til å bli en ganske så nisjet undersøkelse. De fleste fra østlandet, og de fleste med jobb innenfor IT- og mediebransjen. Naturlig nok, siden det er der Marius og jeg først og fremst har «nettverket vårt».

Derfor begrenset vi også infografikken under til å omhandle først og fremst de som jobbet i IT- og mediebransjen på østlandet. I PDF-filen – MediaPuls-Podkast-undersøkelsen-mars-2016-SurveyMonkey – har vi derimot lagt ut resultatet fra alle respondenter.

Klikk på bildet for større utgave.

Klikk på bildet for større utgave.

Tusen takk til alle som svarte på undersøkelsen. Og for å understreke; dette er på ingen måter en landsrepresentativ undersøkelse. Den viser mest av alt resultatene fra de som hører på MediaPuls.