fbpx
reMarkable

Overbeviser reMarkable like mye nå?

To måneder har gått siden jeg kom hjem med mitt nye skrivebrett fra norske reMarkable. Da var jeg midt sagt henrykt. Er jeg like henrykt nå?

Jeg stod først i køen på kontoret til det norske selskapet reMarkable da de endelig skulle slippe skrivebrettet til de som hadde vært tidlig ute og forhåndsbestilt det. I Norge og utland ble reMarkable hyllet for å ha solgt over 35.000 eksemplarer av et digitalt skrivebrett som skulle være like god å skrive på, som et vanlig papir.

Ikke like reMarkable to måneder senere

16. september publiserte jeg mitt førsteinntrykk av det norske skrivebrettet. To måneder senere er det på sin plass å oppdatere det inntrykket.

Og dessverre er ikke inntrykket nå like godt. Det er flere ting som trekker ned, enn som trekker opp. Og når kostnaden for skrivebrettet – sammen med penn, kabel og mappe – nærmer seg 7.000 kroner, så blir det rett og slett ikke et godt nok produkt.

Flere ting ved reMarkable som bør bli bedre

Om du ikke vil lese punktene her, kan du scrolle deg litt lenger ned, og se videoen hvor jeg tar for meg alle punktene, og da i mer detalj enn jeg vil gjøre skriftlig. Jeg ønsker å presisere at dette er mine subjektive vurderinger. Det er heller ikke min hensikt eller mitt ønske å «snakke ned norsk innovasjon» bare så det er sagt. Jeg heier på reMarkable-gjengen. De må bare gjøre produktet sitt bedre (og kanskje litt billigere også). Og det så raskt som overhodet mulig.

Men det er flere ting som bør forbedres. Og det så raskt som mulig.

 

Jeg elsker fortsatt reMarkable

Jeg elsker fortsatt å skrive på reMarkable. Det har virkelig erstattet mine tidligere «analoge» notatblokker og huskelapper, og reMarkable er med meg på møter, seminarer og konferanser – i tillegg til at jeg bruker det daglig når jeg sitter og jobber, og tar notater.

Derimot mener jeg at den stive prisen ikke kan forsvares, så lenge det er såpass mange svakheter med produktet. Batteritid og oppstart kan jeg til nød «leve med». Derimot må reMarkable fikse import og eksport. Redigeringen i PDF-dokumenter må forbedres, og integrasjon mot produktivitets-tjenester som Evernote og andre bør også komme på plass. Hadde heller ikke vært meg i mot om jeg kunne brukt reMarkable til å lese bøker også. Derfor ser jeg at ebok-tjenesten også blir kraftig forbedret.

Ingenting som ikke kan fikses på, men enn så lenge har det vært helt stille fra den norske skrivebrett-produsenten. Det bør de også gjøre noe med. For jeg har virkelig lyst til at de skal lykkes. Inntil da bør prisen reflektere produktet, og da bør reMarkable selges til «early bird»-prisen jeg fikk kjøpe det for!