fbpx
reMarkable

reMarkable – Unboxing og første test

Norske reMarkable har solgt digitalt papir for snart 150 millioner. 9 måneder etter at jeg la inn min bestilling, fikk jeg plukket opp mitt nye skrive- og lesebrett.

I beskjedne lokaler like ved Bislett, holder norske reMarkable til. 15 ansatte har jobbet døgnet rundt i flere år, og 15. september var tiden endelig kommet for å slippe de første enhetene. Sammen med et par hundre andre hadde jeg møtt opp hos reMarkable for å plukke opp min nye digitale notatblokk.

Fullstendig test kommer litt senere. Etter at jeg har brukt det litt over tid.

Ønsker du å få en liten oversikt over «unboxingen» og den initielle testingen, så kan du ta deg en kikk på videoen under. Fikk du med deg «unboxingen» fra Facebook-siden min, spoler du forbi de første 4:30 minuttene for å gå rett til første test av reMarkable.

Det nærmeste et vanlig papir jeg noensinne har opplevd

PS: For ordens skyld er det på sin plass å nevne at reMarkable lades via en standard micro-USB kabel, noe jeg mistenkte, men ikke var 100% sikker på under testen.

Lett å se i etterkant at jeg burde ha filmet fra andre siden, da jeg er venstrehendt. Men jeg «gadd» rett og slett ikke å filme på nytt. Da ville jo også «førsteinntrykket» ikke være det første, men det andre …..

For dyrt?

En mer omstendig omtale av reMarkable vil komme etter hvert. Etter at jeg har fått anledning til å bruke det over tid. Først da vil jeg vite om reMarkable vil erstatte mine notatbøker og diverse andre papirer som jeg noterer på «der og da». Og ikke minst; vil jeg lese PDF-dokumenter og -rapporter i større grad nå på mitt nye lese- og skrivebrett? Og hva med mine eBøker.

Over 35,000 har blitt solgt allerede. Jeg fikk min til «early bird» pris. Betalte rundt 3,000 kroner.

Full pris er på nesten det dobbelte. Det kan virke litt stivt. Det er derimot rett under prisen til det konkurrerende produktet fra Sony, og fra hva jeg har sett av sammenligninger mellom de to, er reMarkable et mye bedre produkt. I tillegg er reMarkable et norskt produkt. Utviklet av noen få norske nerder.

reMarkable

* Store deler av reMarkable-gjengen samlet foran TV-en for å fange opp omtaler og tester av reMarkable under lanseringsdagen 15. september.

Følg med på fortsettelsen.

Hva tenker du? Blir din nye notatblokk digital?

Les mer om det digitale papiret på hjemmesiden til reMarkable.