fbpx

Nytt år – gamle muligheter

Et nytt år vil by på gamle muligheter for de som ikke omstilte seg i løpet av året som gikk.

– Verden forandrer seg som kjent i et forrykende tempo. Dette kommer til å fortsette også i 2016. Det er noe alle trendanalytikere og fremtidsforskere er hjertens enige om fordi – la oss ta hverandre i hendene og si det høyt i kor: «Det eneste konstante er forandring!» Jepp. Dermed skulle det bli til salt i grøten for folk i fremtidsbransjen enda et år.

Eva Grinde i Dagens Næringsliv, fortsetter i 2016 som hun gjorde i 2015. En skarp og gjerne kritisk penn. Sjeldent kritisk til egen avis eller bransje, mens ledere, rådgivere og PR-bransje får «så hatten passer». Vi har så vidt rukket å ønske hverandre «godt nyttår», før Eva fyrer løs mot kommunikasjonsrådgivere i «Endelig mandag«-spalten hennes. «Nytt år – gamle muligheter» er siste i rekken.

Les også: Noen vil dø og mange vil blø i 2015

Jeg tror også på gamle muligheter i 2016, spesielt for en bransje som sliter med å tilpasse seg et stadig mer digitalt marked. Det handler ikke lenger om «fremtidsbransjen» som Eva Grinde sikter til. I dag handler det først og fremst om bransjene i dag, som lever i fortiden, og som trenger hjelp til å komme seg til nåtiden. Og nåtiden endres raskere for hver dag som går. Ja, det eneste konstante er forandring, men ikke alle virksomheter (og individer) er gode på forandring. Mediehusene selv er et godt eksempel på en bransje som har, og som fortsatt sliter med å omstille seg – og som vil fortsette å gjøre det i 2016.

Les også: I 2016 må vi peise på! Tørre mer, utvikle kjappere, feile oftere. Og aldri si at alt går til helvete (Medier24.com)

I 2016 kommer mediehusene til å måtte forholde seg (blant annet) til:

Les også: 2016 blir nok et tungt år for mediebransjen: 242 årsverk er allerede planlagt kuttet (Medier24.com)

Det skal bli spennende å se hva mediehusene vil gjøre for å komme seg ut av fortiden, inn i nåtiden og skodd for fremtiden. I 2015 opplevde vi mest av alt å se nye annonseprodukter. Mon tro om det vil bli «løsningen» i 2016. Uansett gratis eller ei, vil det i så tilfelle ikke være rådet de vil få fra verken trendanalytikere eller fremtidsforskere…..