fbpx

Nuzzel gir deg de viktigste nyhetene

Med nyhetsappen Nuzzel får du enkelt med deg de nyhetene som engasjerer flest av dine Facebook- og Twitter-kontakter.

Jeg abonnerer på 3 digitale aviser. Mens jeg tidligere stod opp og skummet meg gjennom DN, Aftenposten og VG+ på min iPad, før jeg tok turen videre til mine Feedly for å få med meg mine favorittblogger, så kan jeg enda raskere få med meg det «viktigste» via iOS-appen Nuzzel.

Oppdatert 28.03.2015: Nå er også Nuzzel tilgjengelig på Android!

Les også: 3 nyhetsapper du bør ha på ditt nettbrett

Jeg kom over Nuzzel ved en tilfeldighet – det vil si, jeg søkte etter en app som kunne gi meg en oversikt over de nyheter som engasjerte i størst grad de jeg har i nettverket mitt. Nuzzel samler sammen nyheter som er delt av de du følger på Twitter over en gitt periode. Du kan selv bestemme om oversikten skal være basert på en gitt dato, eller innenfor en tidsramme på henholdsvis den siste timen, eller de siste 2, 4, 8 eller 24 timer.

Nuzzel-iPad-utgave-hanspetter-nyheter

Nuzzel på iPad gir meg i tillegg rask tilgang til de nyheter nettverket mitt har delt på Twitter.

Nyhetsbildet over er sortert på hvilke nyheter som har blitt delt flest ganger av de jeg følger på Twitter. Nuzzel ser ganske så likt ut på iPhone også, og hele grensesnittet er utrolig enkelt å forholde seg til. Via innstillingene har jeg koblet til Buffer, Pocket og Instapaper, slik at jeg kan velge å publisere de nyhetene jeg ønsker til et planlagt tidspunkt, samt spare de nyhetene jeg finner interessante nok til senere.

I tillegg har jeg valgt å få tilsent en epost hver morgen klokken 06:00 med de nyheter som i løpet av de siste 24 timene har blitt delt av minst 5 av de jeg følger på Twitter. Samtidig får jeg også notifications opp på min iPhone og iPad løpende hvis en nyhet har blitt delt av 10, men maks 5 ganger daglig.

«Slik kan du lese nyheter som koster penger gratis»

Etterhvert som flere og flere nettaviser har begynt å ta seg betalt for at du skal kunne lese nyhetene deres – i alle fall det som er verdt å lese – har også de samme nettavisene begynt å gjøre nyheter som er delt via sosiale nettverk gratis å lese. Nuzzel kan i så måte være en genial måte å få lest disse sakene gratis:

Nuzzel-BT-Paywall-nyheter-hanspetter

Saken over er fra Bergens Tidene. Klikker jeg på selve saken får jeg kun opp det her:

Nuzzel-BT-Paywall-betal-abonnement-hanspetter

Klikker jeg derimot på profilbildet til en av de som har delt saken, får jeg opp de respektive Twitter-meldingene, og klikker du på nyhetslinken er det rett inn i artikkelen, uten å måtte betale for den.

Nuzzel-BT-Paywall-deling-nyhet-hanspetter

Om du ikke har en iPhone eller iPad, kan du også bruke Nuzzel direkte fra din webbrowser, men da er min erfaring at fordelen over med gratis tilgang til delte artikler ikke fungerer. Sjekk ut min offentlige Nuzzel-profil her: Nuzzel.com/hpnhansen

Glemte jeg det beste av alt …. Nuzzel er gratis!

Bruker du Twitter og er opptatt av å holde deg oppdatert på nyheter, last ned Nuzzel allerede i dag.

Kan vel for ordens skyld legge til at jeg ikke har sluttet å lese dagens nytt fra DN, Aftenposten, VG+ og Feedly.