fbpx
smarttelefon

Nei, Norge har ikke størst andel av smarttelefoner i verden!

Ferske tall fra eMarketer kårer derimot Danmark som det landet i verden med størst smarttelefon-penetrasjon. Norge havner på 3. plass, bak Taiwan og Danmark, mens Sverige kommer på 4. og Finland på 15. plass.

Smarttelefonen ble på mange måter lansert med Apple sin iPhone tilbake i 2007. Og fra å være et ikke-eksisterende produkt (og teknologi) har smarttelefonen i løpet av de siste 10 årene blitt den viktigste digitale enheten i våre liv, ifølge Deloittes medieundersøkelse fra 2017.

smarttelefon

Personlig kjenner jeg ingen som ikke har en smarttelefon av ett eller annet slag i dag. Men det er altså slik at det fortsatt er nordmenn som ikke har en smarttelefon. Ifølge Kantar TNS er det (kun) 47 prosent av barn mellom 6 og 9 år som har en smarttelefon. Og ifølge de siste tallene fra eMarketer er det fortsatt 24,4% av Norges befolkning som ikke har gått til anskaffelse av en iPhone eller en Android-telefon.

Danmark størst på smarttelefon

Norge må se seg slått med «fattige» 0,2% av Taiwan, og «hele» 1,7% av Danmark. Trøsten er at vi slår Sverige med 1,9% og ikke minst «banker» vi Nokias fødestue, Finland, med hele 10,6%.

– I 2017, har 2,73 milliarder mennesker i verden tatt i bruk en smarttelefon for å koble seg til internett. Det representerer 36.9% av hele verdens befolkning, og 78,7% av internett-brukerne. 

 

smarttelefon

 

Det finnes med andre ord fortsatt nordmenn i 2017 som er på internett, men som ikke har en smarttelefon. Men det er ikke mange. eMarketer estimerer at nesten 84% av Danmarks befolking vil ha en smarttelefon i 2021, mens Norge vil henge etter, med «kun» 79,8% av befolkningen. Og enda verre; I 2021 vil Sverige ha tatt igjen forspranget vårt.

smarttelefon

smarttelefon

smarttelefon

India og Kina kommer i full fart

Ifølge undersøkelsen til eMarketer kan vi forvente oss sterk vekst i utviklingsland, kombinert med en massiv vekst i større land som India og Kina. Begge land er utenfor Topp 25-listen til eMarketer i 2017. I 2018 forventer de at India vil passere 20% penetrasjon av smarttelefon-brukere i sin befolkning, og i løpet av kort tid vil over halvparten av alle mobiltelefoner i verden være smarttelefoner.

 

Les hele rapporten på eMarketer sine nettsider.

Metodikk

eMarketer’s forecasts and estimates are based on an analysis of quantitative and qualitative data from research firms, government agencies, media firms and public companies, plus interviews with top executives at publishers, ad buyers and agencies. Data is weighted based on methodology and soundness. Each eMarketer forecast fits within the larger matrix of all its forecasts, with the same assumptions and general framework used to project figures in a wide variety of areas. Regular re-evaluation of available data means the forecasts reflect the latest business developments, technology trends and economic changes.

Bilde: rawpixel.com via Unsplash