fbpx
amazon

Nå kommer Amazon ….. til Sverige

Svenske Breakit.se hevder at bevisene er mange og tydelige på at Amazon er på vei til Sverige og at de vil starte opp før sommeren. Da er det vel like før de åpner opp i Norge også, håper jeg. 

Netthandelens Megalodon med stø kurs mot Norge

I midten av februar i år skrev Shifter at «Amazon søker folk som snakker norsk», at «netthandelens Megalodon holder stø kurs mot Norge» og at farten økes. Så kom Covid-19, som mange kanskje trodde og håpet vil føre til at Amazon hadde nok med å håndtere etterspørselen i sine eksisterende markeder.

4. mai skriver svenske Breakit.se at «bevis på at Amazon er klar for lansering i Sverige begynner å hope seg opp». De viser til journalisten Lasse Winkler, som er tidligere sjefredaktør for den svenske bokhandelen, at Amazons lansering vil skje i løpet av sommeren.

Breakit har tidligere skrevet at Amazon har søkt etter medarbeidere, at de har registrert en filial i Sverige og at Amazon er i ferd med å bygge opp et lager i Eskilstuna.

//Artikkelen fortsetter etter annonsen//

 

«First they take Sweden, then they take Norway»

I 2018 skrev jeg at Amazon kommer til å «redde» den norske netthandelen. Bakgrunnen var regjeringens valg om å kutte 350-kronersgrensen for netthandel fra utlandet. Årsaken til at jeg mente at Amazon ville bli redningen var at rimelige produkter fra utlandet, som norske netthandlere ikke fører i egne butikker, plutselig ble flere hundre prosent dyrere.

Limbo mellom dårlig utvalg og utilgjengelige produkter

Og den situasjonen har ikke endret seg. I 9 av 10 tilfeller når jeg skal handle teknologi-produkter finner jeg meg i en limbo-situasjon, mellom manglende utvalg i norske nettbutikker, og enten ekstreme import-kostnader eller med utenlandske nettbutikker som ikke vil sende produktene sine til Norge.

Dukker Amazon opp i Norge, vil tilgangen og utvalget av produkter vi kan handle på nett øke betraktelig. I tillegg vil Amazon kunne håndtere fortollingsgebyret som Posten blir tillagt. På samme måte som det fungerer i dag med andre norske nettbutikker som handler varene sine fra utlandet.

Vanskelig å støtte norske virksomheter

Koronakrisen har ført til at mange nordmenn har blitt mer bevisst på å støtte norske virksomheter. Det gjelder undertegnede også. Men når produktene ikke er å finne, blir det vanskelig å støtte. Og når jeg stadig oftere ikke finner det jeg er på jakt etter hos norske (nett)butikker, så kan jeg ikke annet enn å glede meg til at Amazon kommer.