fbpx

...13x vekst innen 2017 og antall enheter som kobles til Internett vil være flere enn antall mennesker på jorden i løpet av 2013!

Mobilt Internettbruk eksploderer!

…13x vekst innen 2017 og antall enheter som kobles til Internett vil være flere enn antall mennesker på jorden i løpet av 2013!

hanspetter-cisco-networking-indexHvert år kommer nettverksgiganten Cisco ut med sin Visual Networking Index (VNI) Global Mobile Data Traffic Forecast Update rapport som tar for seg utviklingen av Internett-trafikken fra et mobilt ståsted.

Av de store trendene fra denne rapporten er det først og fremst den enorme mobilveksten som er imponerende like mye som den kan være skremmende – ikke minst for de som skal gi oss den mobile Internett-tilgangen til en hashtighet og pris vi vil være fornøyde med. I følge Ciscos rapport vil den mobile Internettbruken vokse med en hastighet på 66 prosent hvert år i de neste fem årene og øke til 134 exabyte i 2017 i overført datamengde.

For å skape et inntrykk av hvor mye data dette tilsvarer har Cisco brukt Instagram som et eksempel: 134 exabyte er samme datamengde tilsvarende 10 overførte Instagram-bilder hver dag hele året for alle mennesker på jorden! Innen 2017 vil den gjennomsnittlige mobilbruker se 10 timer med video, lytte til 15 timer med musikk, kjøre fem videosamtaler og laste ned 15 apps hver måned gjennom hele året.

Innen 2017 anslår Cisco at det vil det være 5,2 milliarder mennesker som bruker mobiltelefoner – en økning fra 4,3 milliarder i 2012. I tillegg vil det være omtrent 1,7 milliarder maskiner tilkoblet Internett, for en total på 6,9 milliarder.

Av andre spådommer fra rapporten kan det nevnes:

Les resten av Cisco sin rapport her.

photo credit: ocean.flynn via photopin cc