fbpx

MediaPuls 90 – Baklengs inn i fremtiden

SKUP er nesten konk, og Google lanserer ny flopp. Mediedirektører hever millioner i bonus, mens andre foreslår å gå baklengs inn i fremtiden.

Økonomien til Stiftelsen for en Kritisk og Undersøkende Presse (Skup) er hardt rammet av det styret oppfatter som underslag og regnskapsrot. Kassa er nesten tom og stiftelsen har nå sendt brev til sine støttespillere med bønn om pengegaver. Skup trenger minst 600 000 kroner og håper på en million. Vi synes det er mye annet man kan (og bør) samle inn penger til. 

Tv-veteran Finn H. Andreassen lanserte for kort tid siden en helt ny modell for kommersiell allmennkringkasting i Norge. Vi er derimot ganske så enig med både NRK-sjefen Thor Gjermund Eriksen som blåser av forslaget, og Schibsted-direktøren, Einar Hålien, som synes dette er et forslag som går baklengs inn i fremtiden, og håper at ikke Knut Olav Åmås, som leder Mediemangfoldsutvalget, satser på «fort og gæli»

Mens mediekonsernene kutter og kutter, hever lederne millioner i bonus. Det er det mange som synes er både uetisk og ikke minst umusikalsk. Men er det noe nytt, og er det virkelig uetisk?

Hva gjelder sosiale medier i episode 90, tar vi for oss Snapchat som lanserer videobriller og endrer navn, og som nå lar amerikanere registrere seg for å fremme. Twitter har lenge vært ute i hardt vær, men nå ser det kanskje ut til å lysne i horisonten. Aksjekursen steg 20 prosent på rykter om et mulig oppkjøp, og nei – det er ikke Google det er snakk om, men Salesforce.

Et annet selskap som også har opplevd litt (for mye) vind i seilene i det siste, er Facebook. Nå er det ikke lenger falske nyheter som trender, eller bilder som blir sensurert, men måling av videoer som ikke henger helt på greip. Mens hos Google går det så det griner – visstnok – og i en rekke av nye apper som selskapet har lansert i det siste, har turen kommet til Allo, som Marius mener vil være den viktigste appen du ikke kommer til å bruke. Men vi spør – er Google inne på noe veldig bra uansett?

Dagbladet er endelig på plass med egen podkast. Den vil handle om det amerikanske valget. Og hva gjelder det amerikanske valget, så har nye analyser avdekket at over en tredjedel av de som følger presidentkandidatene ikke er mennesker, men roboter.

Abonner og hør på MediaPuls via SoundCloudAcastTuneIn Radio, Google Play Music eller iTunes. Eller via RSS-feed!

Nyttige lenker

Takk for at du lytter til MediaPuls

Har du forslag til temaer og saker vi bør ta opp i MediaPuls, så kan du komme med de via vår åpne sendedisposisjon på bit.ly/MediaInnspill.

Du finner Hans-Petter og Marius på HansPetter.info og Helt.Digital. Vi hadde satt veldig stor pris på om du vil abonnere og rate oss på iTunes. Alle episoder legges ut fortløpende med lenker til alt vi har snakket om på Mediapuls.no.

Bilde: 20070701 – Tv via photopin (license)