fbpx

MediaPuls 84 – Et viktig skritt mot sponsing av journalistikk?

Bernt Olufsen slår et slag for sponset journalistikk. EU slår ned på adblocking og står opp for nettnøytralitet. Og de yngre bryr seg lite om DAB.

Troverdighet er pressens viktigste kapital og en forutsetning for at media kan utfylle sin demokratibyggende samfunnsrolle. Den tidligere VG-redaktøren og nå styreleder i Polaris Media, Bernt Olufsen har konkludert i en bloggpost at det ville vært bedre om innholdsmarkedsføring og native advertising heller var direkte sponset enn at den legges inn under ansvarsområdet til avisenes markedsavdelinger.

Body of European Regulators for Electronic Communications (BEREC) har slått fast at Europeiske teleoperatører ikke får lov til å blokkere annonser i deres nettverk, men at det er helt greit at vi som forbrukere gjør det.

Elektronikkbransjen omtaler DAB – til tross for at teknologien er fra 80-tallet – som en nyvinning. Normalt er det de yngste som som adopterer nyvinninger først, men i DAB-tilfellet er det de eldre som viser vei.

Hans-Petter har testet Livestream Mevo-kameraet, som er et frittstående kamera for Facebook Live-sendinger. Google melder om at YouTube Live-visninger har økt med 80% det siste året, og vi ser nærmere på 8 viktige Instagram-endringer så langt i 2016.

Abonner og hør på MediaPuls via SoundCloudAcastTuneIn Radio eller iTunes. Eller via RSS-feed!

Nyttige lenker:

Takk for at du lytter til MediaPuls

Har du forslag til temaer og saker vi bør ta opp i MediaPuls, så kan du komme med de via vår åpne sendedisposisjon på bit.ly/MediaInnspill.

Du finner Hans-Petter og Marius på HansPetter.info og Helt.Digital. Vi hadde satt veldig stor pris på om du vil abonnere og rate oss på iTunes. Alle episoder legges ut fortløpende med lenker til alt vi har snakket om på Mediapuls.no.