fbpx
Erna Solberg

Hans-Petter Nygård-Hansen møtte Erna Solberg på Statsministerens kontor

#MediaPuls 52 – Statsminister Erna Solberg

MediaPuls møtte Erna Solberg på Statsministerens kontor for å snakke om hatprat, journalistikk og valgkamp i sosiale medier.

Sosiale medier har gitt ”alle” anledning til å komme med sin stemme. Til å delta i samtaler, diskusjoner og debatter. Deltager-demokratiet har det ofte blitt omtalt som. I løpet av de siste årene har dessverre sosiale medier i økende grad utviklet seg til å bli en digital gapestokk, hvor det viktigste er å finne og påpeke feil hos andre. Shaming på engelsk, eller skamkampanjer, har blitt normalen, og for mange har ydmykelsesmanien skremt flere vekk fra å delta. Til å bidra. Stemmene blir færre.

Det som var så bra med sosiale medier – at alle fikk en mulighet til å delta – er i ferd med å reversere. Retorikken er så hard og brutal, i jakten på det neste offeret, at det smarteste man kan gjøre for å overleve er å gå tilbake til å være stemmeløs i den offentlige debatten.

Til å diskutere hatprat, skamkampanjer og «voksen opplæring» i sosiale medier, tok vi en prat med Norges statsminister, Erna Solberg – på Statsministerens kontor. Og når vi først hadde anledningen, fikk vi også tid til å snakke litt om journalister, journalistikk, digitale medier og valgkamp.

Abonner og hør på MediaPuls via SoundCloudAcastTuneIn Radio eller iTunes. Eller via RSS-feed!

Tusen takk for at du lytter til MediaPuls

Du finner Hans-Petter og Marius på HansPetter.info og Helt.Digital. Vi hadde satt veldig stor pris på om du vil abonnere og rate oss på iTunes. Alle episoder legges ut fortløpende med lenker til alt vi har snakket om på Mediapuls.no.