fbpx
Zuckerberg

MediaPuls 244 – Krigen om mediemangfold, reklame og personvern

Bidrar NRK til mediemangfold? Er Schibsted Self Serve Ads et godt supplement til Facebook og Google? Mark Zuckerberg grilles av gamle menn, mens søsteren hans stråler på den norske scenen.

Mediemangfoldskrigen

Tirsdag overleverte Medietilsynet sin rapport om NRKs bidrag til mediemangfoldet. Og som MediaPuls har spådd hele tiden: Rapporten mener NRK bidrar positivt til mediemangfoldet. Faktum er at NRK bidrar til mangfold, og kveler samtidig mangfold.

Reklamekrigen

Facebook og Google «stikker av», «stjeler» og «tar» mer og mer av annonsemarkedet her hjemme og globalt. Facebook og Google har i en årrekke gitt norske virksomheter avanserte produkter for å drive personalisert og målrettet reklame. For ett år siden dukket Schibsteds selvbetjente plattform – Self Serve Ads – opp. Det ble full slakt fra MediaPuls. Ett år senere er ikke konklusjonen den samme.

Personvernkrigen

Mens toppsjefen i Facebook, har sittet skolerett i Senatet og Kongressen, for å svare for seg vedrørende den voksende Cambridge Analytica-skandalen og hvorvidt de har tatt vare på «dine og mine personopplysninger», stod Randi Zuckerberg – Marks sin søster, og Facebook sin tidligere markedssjef – på scenen 10. april, under Oslo Business Forum, og leverte et  tankevekkende, inspirerende, spennende og utrolig underholdende foredrag om teknologi og mangfold. 

Sosiale medier siden sist:

 

Abonner og hør på MediaPuls via SoundCloudAcastTuneIn RadioStitcher RadioGoogle Play MusicOvercast eller Apple Podkaster. Eventuelt via RSS-feed!

 

 

Nyttige lenker:

 

Takk for at du lytter til MediaPuls

Har du forslag til temaer og saker vi bør ta opp i MediaPuls, så kan du komme med de via vår åpne sendedisposisjon på bit.ly/MediaInnspill.

Du finner Hans-Petter og Marius på HansPetter.info og Helt.Digital. Vi hadde satt veldig stor pris på om du vil abonnere og rate oss på iTunes. Alle episoder legges ut fortløpende med lenker til alt vi har snakket om på Mediapuls.no.

Bilde: Daniel Kudela via Unsplash