fbpx
mediekrise

MediaPuls 231 og 232 – Mediekrise, lav arbeidsmoral, elendig DigiPost og 100 millioner til Facebook-grupper

Digipost er et stjerneeksempel på en elendig digital løsning. Facebook satser millioner på å gjøre grupper bedre. Politikerne skal komme opp med en mer rettferdig mediestøtte til en bransje som går bra, og nordmenn tjener mye, men jobber lite. 

Bøttevis av byråkrater

Digipost er resultatet av en kvasiløsning av e-post. I stedet for å lage en ren digital løsning for å redusere friksjon og gjøre hverdagen enklere og mer effektiv, bestemte byråkratene seg for å utvikle et produkt som har til hensikt å kaste bort så mye penger og tid som overhodet mulig. Gjør deg klar for tidenes lengste og mest frustrerende rant i MediaPuls sin historie.

Facebook Communities Summit Europe

Hans-Petter var invitert av Facebook til London 9. februar for å delta på Communities Summit Europe, hvor omlag 300 administratorer for Facebook-grupper var til stede. En rekke Facebook-ledere, som Chief Product Officer, Chris Cox og Vice President for Partnerships, Ime Archibong, var på scenen for å presentere nye tiltak, programmer og verktøy.

996

Gründeren i Oneflow, Anders Hamnes, skrev i Shifter at man vil få 43 prosent høyere avkastning på svenske medarbeidere sammenlignet med norske. Det blir «peanøtter» når man sammenligner med kineserne som jobber etter 996-prinsippet. Fra 9 om morgen, til 9 om kvelden. Og det 6 dager i uken.

Krisen i mediebransjen fortsetter

VG gikk med nesten 1 million kroner i overskudd hver eneste dag i 2017. Eieren Schibsted hadde et overskudd for de siste 3 månedene i 2017 på over 400 millioner. NHST går med overskudd, og det samme gjelder Polaris Media. Og samtidig sitter politikerne som skal legge om mediepolitikken og tenke mer rettferdig på støtten. Altså bruke våre skattepenger til å støtte opp om en bransje som vitterlig går bra.

 

Sosiale medier siden sist:

 

Abonner og hør på MediaPuls via SoundCloudAcastTuneIn RadioStitcher RadioGoogle Play Music, Overcast eller Apple Podkaster. Eventuelt via RSS-feed!

 

 

 

Nyttige lenker:

 

Takk for at du lytter til MediaPuls

Har du forslag til temaer og saker vi bør ta opp i MediaPuls, så kan du komme med de via vår åpne sendedisposisjon på bit.ly/MediaInnspill.

Du finner Hans-Petter og Marius på HansPetter.info og Helt.Digital. Vi hadde satt veldig stor pris på om du vil abonnere og rate oss på iTunes. Alle episoder legges ut fortløpende med lenker til alt vi har snakket om på Mediapuls.no.

 

Bilde: Alexa Mazzarello via Unsplash