fbpx
Facebook dislike

Facebook bekrefter at de tester ut en slags “tommel ned”

Det har lenge blitt spekulert i om Facebook vil innføre en «tommel ned». Nå bekrefter sosiale medier-giganten at de tester en metode for å «nedstemme» upassende kommentarer slik at de blir skjult.

En av de viktigste oppgavene for Facebook og Mark Zuckerberg fremover er å påse at Facebook oppleves som et sikkert og trygt sted å være. At opplevelsen oppleves meningsfull og berikende, i motsetning til meningsløs og deprimerende.

TechCrunch skriver 8. februar på sine nettsider at en talsperson fra Facebook bekrefter at selskapet tester ut en knapp hvor brukere kan «stemme ned» upassende kommentarer som et lavterskel tilbud for å signalisere ovenfor Facebook at kommentarer er upassende, støtende eller misvisende.

Ikke en dislike-knapp

Kommentaren fra Facebook, som TechCrunch gjengir lyder slik;

We are not testing a dislike button. We are exploring a feature for people to give us feedback about comments on public page posts. This is running for a small set of people in the U.S. only.

*Bilde fra TechCrunch.

Skjul upassende kommentarer

Matt Navara delte bildet av hvordan en slik «nedstemme«-knapp vil se ut på Facebook. Og at man etter å ha trykket på knappen får videre valg om hvordan man ønsker å klassifisere den skjulte kommentaren. Enten som støtende, misledende eller «irrelevant for tema».

Begrenset test for øyeblikket

Om funksjonen vil bli «rullet ut» globalt vites ikke. Det testes kun ut mot 5 prosent av Android-brukere i USA for øyeblikket og TechCrunch skriver at det ikke foreligger noen planer om å utvide «testpanelet» ytterligere. Ifølge Facebook er det i tillegg snakk om en kortvarig test som ikke vil påvirke rangering av kommentarer, poster eller Facebook-sider.

Bilde: Daniel Páscoa via Unsplash