fbpx
konspirasjonsteori

MediaPuls 212 – Konspirasjonsteorier, den nye oljen og slutt for Listhaugs Facebook-strategi

MediaPuls har besøk av professor Øystein Sørensen ved UiO for å diskutere konspirasjoner og konspirasjonsteorier. Internettleverandørene vet ikke hva vi bruker nettverkene til, og Facebook vil ha slutt på «Lik og del hvis du er enig».

«All I want for Christmas» er datainnsikt

For noen år siden var det ingen som snakket om at «data er den nye oljen». I dag gjør «alle» det. Konsernsjef i Telenor, Sigve Brekke, mener data er den nye oljen

….rett og slett fordi verdiene av kraftig dataanalyse kan skape stor profitt for næringslivet fremover.

Men internettilbyderne vet tilsynelatende lite om hva det er vi bruker deres nettverk til, utover hvor mye. Telenor vet ikke. Telia vet ikke. Og det samme gjelder Get. De kan ikke se hvor mye og hva hver og en av oss bruker nettene deres til. Selvsagt kan de det. Dataene er der og kan struktureres.

Hva er en konspirasjon og en konspirasjonsteori?

Når to eller flere mennesker går sammen for å planlegge noe som går ut over en eller mange, svarer professor og historiker Øystein Sørensen ved UiO.

Øystein Sørensen har blant annet skrevet boken «Den store sammensvergelsen» og Marius har tatt en prat med Øystein for å forstå mer hva konspirasjoner og konspirasjonsteorier er, og hvorfor konspirasjonsteorier blir spredt i mye større grad enn før.

Sosiale medier siden sist: 

 

Abonner og hør på MediaPuls via SoundCloudAcastTuneIn RadioStitcher RadioGoogle Play Music eller Apple Podkaster. Eventuelt via RSS-feed!

 

 

Nyttige lenker:

 

Takk for at du lytter til MediaPuls

Har du forslag til temaer og saker vi bør ta opp i MediaPuls, så kan du komme med de via vår åpne sendedisposisjon på bit.ly/MediaInnspill.

Du finner Hans-Petter og Marius på HansPetter.info og Helt.Digital. Vi hadde satt veldig stor pris på om du vil abonnere og rate oss på iTunes. Alle episoder legges ut fortløpende med lenker til alt vi har snakket om på Mediapuls.no.

Bilde: Skjermdump fra YouTube