fbpx
falske nyheter

MediaPuls 192 – Trump juger. Facebook rydder, VG roter og Dagbladet klager

Det juges i Det Hvite Hus. Facebook tester ut nytt verktøy for å øke tilliten til nyheter. VG lager reklame som ligner på VG, og Dagbladet går til ordkrig om NRKs økende dominans.

Det står ikke på saker å snakke om. Nok en Schibsted-direktør forlater mediehuset. Preben Carlsen starter nytt selskap, og Google har sluppet en rekke hardware-produkter som egentlig handler mest om software.

Ordkrigen om NRKs økende pengestøtte kommer i forkant av nytt statsbudsjett, og denne gangen er det Dagbladet og Nordlys som lar «blekket» sprute. Marius introduserer et nytt ord, og Svein Arne Haavik i VG Partnerstudio gjør sitt for å fjerne skillene mellom kommersielt- og redaksjonelt innhold. Noe som bidrar til å redusere tilliten til journalistikken.

I løpet av 263 dager har Trump kommet med over 1.300 falske- eller misvisende påstander. Samtidig tror 40% av amerikanere på det han sier. Tilliten til mediene er derimot sterkt økende, og nå tester Facebook ut et nytt verktøy som skal bidra til å øke tilliten ytterligere. Eller er det kun et PR-stunt?

I sosiale medier siden sist ser vi i tillegg nærmere på;

 

Abonner og hør på MediaPuls via SoundCloudAcastTuneIn RadioGoogle Play Music eller Apple Podkaster. Eventuelt via RSS-feed!

 

 

Nyttige lenker: 

  1. Start iTunes
  2. I søkefeltet øverst til høyre skriver du “MediaPuls
  3. Klikk på MediaPuls under feltet hvor det står “Podcaster
  4. Klikk deretter på “Vurderinger og omtaler
  5. Under feltet “Kundeomtaler” klikker du på “Skriv en omtale
  6. Om du ikke har logget deg på iTunes allerede, vil Apple be deg om å gjøre det.

Takk for at du lytter til MediaPuls

Har du forslag til temaer og saker vi bør ta opp i MediaPuls, så kan du komme med de via vår åpne sendedisposisjon på bit.ly/MediaInnspill.

Du finner Hans-Petter og Marius på HansPetter.info og Helt.Digital. Vi hadde satt veldig stor pris på om du vil abonnere og rate oss på Apple Podkaster. Alle episoder legges ut fortløpende med lenker til alt vi har snakket om på Mediapuls.no.