fbpx
Facebook

MediaPuls 169 – Vil ikke kulturministeren at Facebook skal skatte i Norge?

I begynnelsen av juni signerte 68 land på en avtale som sikrer at selskaper som omsetter i et land, også skatter i det landet. Norge signerte ikke. Hvorfor?

Norske politikere og medier har kritisert Facebook og Google for at de ikke skatter av sine inntekter i Norge. Problemstillingen var også tema i rapporten fra Mediemangfoldsutvalget. Der stod det blant annet at;

– Multinasjonale selskaper kan lovlig spare skatt ved å føre inntekter som er opp- tjent i Norge til land med lavere selskapsskatt, og føre fradrag i Norge. Mer enn 100 jurisdiksjoner, herunder Norge, forhandlet i november 2016 fram en multilateral OECD-traktat som skal motvirke globale selskapers skatteplanlegging og overskuddsflytting. Norske myndigheter tar sikte på å slutte seg til avtalen så snart den legges fram for undertegning i juni 2017. Det antas at avtalen vil kunne få virkning i Norge allerede fra og med 2018.

Men Norge og kulturminister Linda Hofstad Helleland signerte aldri på avtalen, noe hele 68 andre land gjorde i begynnelsen av juni. Hvorfor? Og om de signerer, vil det redde norske mediehus? Vil det gjøre hverdagen enklere for Schibsted-toppen, Ole Jacob Sunde?

Marius langer ut mot Dagens Næringsliv, Hans-Petter oppfordrer til en online-sommerferie med god samvittighet, EU ga Google en rekordbot og TV 2 knuser alle konkurrentene på engasjement i sosiale medier i juni.

I sosiale medier siden sist, ser vi nærmere på;

 

Abonner og hør på MediaPuls via SoundCloudAcastTuneIn RadioGoogle Play Music eller Apple Podcast. Eventuelt via RSS-feed!

 

 

Nyttige lenker:

 

Takk for at du lytter til MediaPuls

Har du forslag til temaer og saker vi bør ta opp i MediaPuls, så kan du komme med de via vår åpne sendedisposisjon på bit.ly/MediaInnspill.

Du finner Hans-Petter og Marius på HansPetter.info og Helt.Digital. Vi hadde satt veldig stor pris på om du vil abonnere og rate oss på iTunes. Alle episoder legges ut fortløpende med lenker til alt vi har snakket om på Mediapuls.no.

Foto: Flickr