fbpx
EU kommisjon

MediaPuls 165 – Google står overfor historiens største bot før sommerferien

Google risikerer rekordbot før sommerferien. Facebook hjelper norske politikere i forkant av valget, og Instagram vil merke annonser tydeligere.

Facebooks representant for EMEA (Europa, Midt-Østen og Afrika) med ansvar for offentlige og politiske kontakter, har vært på Norges besøk for å lære norske politikere i forkant av valget å bli flinkere til å bruke Facebook sine verktøy. MediaPuls møtte Sean Evins på en litt bråkete café for å høre mer om dette initiativet, med Brexit, Trump og det franske og britiske valget friskt i minnet.

EU-kommisjonen fortsetter sitt «korstog» mot de store amerikanske selskapene. Google risikerer å ta Intel ned fra førsteplassen for hvem som har fått størst bot. Mens Intel fikk 1,2 milliarder dollar i bot i 2009, kan Google risikere en bot opp mot 6,6 milliarder euro, tilsvarende 62 milliarder norske kroner, for å ha manipulert søkeresultater knyttet til produkter «vi» har søkt etter.

I spalten «sosiale medier siden sist» ser vi nærmere på;

 

Abonner og hør på MediaPuls via SoundCloudAcastTuneIn RadioGoogle Play Music eller iTunes. Eller via RSS-feed!

 

 

#Sponsor: Meltwater

Meltwater

NÅ UT MED DITT BUDSKAP. SEND PRESSEMELDINGEN DIN TIL RELEVANTE JOURNALISTER!

Meltwater vet det er utfordrende å finne journalistene som er relevante for din bransje. Derfor ønsker de å vise deg hvordan Meltwaters påvirker-verktøy kan hjelpe deg! Meltwater vil gi deg 10 relevante journalister du kan ta kontakt med for å få fart på din sak, helt kostnadsfritt!

Klikk her for å lese mer og ta kontakt med Meltwater slik at de kan hjelpe deg å finne de mest relevante journalister og bloggere for din bransje!

Nyttige lenker:

 

 

Takk for at du lytter til MediaPuls

Har du forslag til temaer og saker vi bør ta opp i MediaPuls, så kan du komme med de via vår åpne sendedisposisjon på bit.ly/MediaInnspill.

Du finner Hans-Petter og Marius på HansPetter.info og Helt.Digital. Vi hadde satt veldig stor pris på om du vil abonnere og rate oss på iTunes. Alle episoder legges ut fortløpende med lenker til alt vi har snakket om på Mediapuls.no.

Foto: DesignRecipe European Union Flags 2 via photopin (license)