fbpx
Faktisk.no

MediaPuls 141 – Det her er Faktisk. en veldig viktig episode!

Mediehus-konkurrentene NRK, Dagbladet og VG lanserer Faktisk. for å avdekke falske nyheter, og vi ser nærmere på chatbot-fenomenet.

Dagbladet, VG og NRK går sammen om et selskap som skal løfte faktasjekking inn på agendaen. Samarbeidet, som har resultert i selskapet Faktisk., vil ha som mål å faktasjekke det offentlige ordskiftet, politikere, det folk diskuterer og snakker om på sosiale medier, blogger og ikke minst: Avdekke falske nyheter.

De tre aktørene har valgt å samarbeide med teknologiselskapet IBM, som skal bidra med ekspertise om kunstig intelligens og maksinlæring, men har så langt valgt å ikke involvere eller inkludere plattformleverandørene Google og Facebook.

Nettavisen.no mister annonseinntekter, men øker overskuddet med hard kostnadskontroll og mer innholdsmarkedsføring. I 2016 stod innholdsmarkedsføringen for over 40% av den totale reklameomsetningen, og den «lille, men gamle» nettavisen omsatte for langt mer i innholdsmarkedsføring sammenlignet med Norges største nettavis, VG.

Chatbots for «Dummies«

Vi har også tatt en prat med en av gründerne bak selskapet Storycom AS, Espen Eik, om en av de virkelig store buzzordene om dagen, chatbots. Er det kun en hype, eller har chatbots noe for seg, og hva kan vi forvente av chotbotene fremover?

I spalten «sosiale medier siden sist» ser vi nærmere på følgende saker:

Abonner og hør på MediaPuls via SoundCloudAcastTuneIn RadioGoogle Play Music eller iTunes. Eller via RSS-feed!

 

 

#Sponsor: produktivNorge med Getting Things Done

Ta testen på GTDtest.no og få med deg resultatet på MediaPuls i løpet av de neste ukene.

#Sponsor: Hammer & Hanborg

ice.net søker en kundeorientert Digital Marketing Manager som skal lede ice.net sin satsning på digital markedsføring.
Gå inn på Hammer & Hanborg og søk på stillingen i dag!

 

Nyttige lenker:

Takk for at du lytter til MediaPuls

Har du forslag til temaer og saker vi bør ta opp i MediaPuls, så kan du komme med de via vår åpne sendedisposisjon på bit.ly/MediaInnspill.

Du finner Hans-Petter og Marius på HansPetter.info og Helt.Digital. Vi hadde satt veldig stor pris på om du vil abonnere og rate oss på iTunes. Alle episoder legges ut fortløpende med lenker til alt vi har snakket om på Mediapuls.no.