fbpx

MediaPuls 139 – Du vil ikke tro hvem det er som troller!

Ny forskning avslører hvem det er som troller. Dramatisk nedgang i radiolytting og Schibsteds annonseplattform er ingen Facebook-killer.

Kvinnemagasinet Elle blir muligens ikke lagt ned, men flytter seg i stedet fra Egmont til Aller Media. Telia beskyldes for å bryte nettnøytralitet. Gjør Telenor det samme med Yng?

Telenor gjør det motsatte av hva MediaPuls anbefaler, og selger seg heller ut av mediebransjen, i stedet for å kjøpe seg opp. Hegnar tar over Telenor-eide ABC Startsiden og Nyheter.

Radiolyttingen er dramatisk ned i Nordland etter overgangen til DAB, og 75% av nordlendingene mener dekningen er dårligere på DAB enn på FM.

Og Sverige, som forkastet planene om å slukke FM til fordel for DAB, satser nå på hele 80 nye FM-frekvenser.

På tampen av 2015 skrev Kampanje at Schibsted var klar med sin Facebook-killer. Men har Schibsted lykkes? Amedia gikk for Google, og det samme gjorde nylig Nettavisen. Og mens Facebook og Google vokser i rekordfart, sliter Schibsted med å vokse i det digitale annonsemarkedet.

Hvem er alle de hersens nett-trollene, som plager og hetser andre, spyr ut eder og galle og gjør nettet ubehagelig for oss andre. Forskere fra Standford University og Cornell University har sett på saken, og svaret, ja det vil nok overraske deg.

I «sosiale medier siden sist»-spalten ser vi nærmere på følgende saker:

 

Abonner og hør på MediaPuls via SoundCloudAcastTuneIn RadioGoogle Play Music eller iTunes. Eller via RSS-feed!

 

 

#Sponsor: produktivNorge med Getting Things Done

Ta testen på GTDtest.no og få med deg resultatet på MediaPuls i løpet av de neste ukene.

#Sponsor: Prøv Morgenbladet gratis i 3 uker!

Når verden går av hengslene, blir det enda viktigere å se på hva som ligger under. I Morgenbladet forsøker vi å forstå verden, også når den virker helt uforståelig. Prøv Morgenbladet gratis i 3 uker!

 

Nyttige lenker:

Takk for at du lytter til MediaPuls

Har du forslag til temaer og saker vi bør ta opp i MediaPuls, så kan du komme med de via vår åpne sendedisposisjon på bit.ly/MediaInnspill.

Du finner Hans-Petter og Marius på HansPetter.info og Helt.Digital. Vi hadde satt veldig stor pris på om du vil abonnere og rate oss på iTunes. Alle episoder legges ut fortløpende med lenker til alt vi har snakket om på Mediapuls.no.