fbpx

MediaPuls 138 – Mobilen stjeler tiden fra kvinnemagasinene

Kvinnemagasinene stuper i opplag. Google deler ut mer penger til norske mediehus og de unge mobile vaner fører til dataangst.

Google kjører ny runde av Digital News Initiative. Norge fikk nesten 10% av den europeiske totalen, og 10 ganger mer enn danskene. 20. april er neste søknadsfrist.

Hans-Petter var på pressekonferansen til Telenor 7. mars når mobiloperatøren lanserte det nye ungdomsabonnementet. Han tok en prat med Nils Petter Strømmen i Kantar TNS for å høre mer om de unges mobilvaner, og møtte Elise By Olsen, som i en alder av 14 år ble verdens yngste moteredaktør – med et papirmagasin.

Samtidig som Mediemangfoldsutvalget begynte på sin rapport som nylig ble lagt frem, kunne MBL slå fast at magasiner og ukeblader står sterkt. 540 dager senere har papir-realiteten innhentet kvinnemagasinene også. Sjefredaktør Signy Fardal i Elle – som snart legges ned i Norge, tror opplagsnedgangen skyldes at kvinnebladene er spesielt utsatt for digitale tidstyver, og innrømmer at det kanskje er en sterkere digital satsning som er fremtiden til Elle Norge.

I sosiale medier siden sist ser vi nærmere på:

Abonner og hør på MediaPuls via SoundCloudAcastTuneIn RadioGoogle Play Music eller iTunes. Eller via RSS-feed!

 

 

#Sponsor: produktivNorge med Getting Things Done

Ta testen på GTDtest.no og få med deg resultatet på MediaPuls i løpet av de nærmeste ukene.

#Sponsor: Prøv Morgenbladet gratis i 3 uker!

Når verden går av hengslene, blir det enda viktigere å se på hva som ligger under. I Morgenbladet forsøker vi å forstå verden, også når den virker helt uforståelig. Prøv Morgenbladet gratis i 3 uker!

 

Nyttige lenker:

Takk for at du lytter til MediaPuls

Har du forslag til temaer og saker vi bør ta opp i MediaPuls, så kan du komme med de via vår åpne sendedisposisjon på bit.ly/MediaInnspill.

Du finner Hans-Petter og Marius på HansPetter.info og Helt.Digital. Vi hadde satt veldig stor pris på om du vil abonnere og rate oss på iTunes. Alle episoder legges ut fortløpende med lenker til alt vi har snakket om på Mediapuls.no.