fbpx

MediaPuls 128 – Snapchats største utfordringer

Snapchat er klar for børsnotering, men alt er ikke rosenrødt: Vi ser på de største utfordringene, og får besøk av Google-sjef Jan Grønbech.

Trønder-Avisa merker de harde tidene, og går nye veier for å posisjonere seg for fremtiden. Hatten av for journlistene Mari Knudsen By Rise og Lajla Ellingsen i Adresseavisen, og VG+ ble det første mediehuset i Norge med over 100,000 digitale abonnenter.

MediaPuls fikk nesten 30 nye omtaler i iTunes på en uke, uten at det ga langsiktig virkning på plassering. Det gikk opp, og så ned igjen, til tross for kraftig vekst i både avspillinger og omtaler.

Kameraselskapet Snap klargjøres for børsen, men pengene renner raskere ut enn inn, og veksten ser ut til å avta. Blir det kortvarig moro for VG og annonsører som Altibox? Vi får besøk av Lena Bjørck i Altibox for å høre mer om motivasjonen bak, og forventningene fremover.

Facebook og Google bremser derimot ikke, men fosser frem både nasjonalt og internasjonalt. Fortsetter veksten vil gigantene snart ha en dominerende posisjon i det norske reklamemarkedet. MediaPuls tar en kort prat med den norske sjefen i Google Norge, Jan Grønbech, som innrømmer å være en løs kanon på dekk.

I spalten «Sosiale medier siden sist» saksøkes noen for å ha kringkastet en boksekamp via Facebook Live. Lego lanserer nytt sosialt medium for barn, og Facebook har oppdatert algoritmene for å slå ned på Facebook-sider som ber brukere like, dele og kommentere for å øke den organiske rekkevidden.

 

Abonner og hør på MediaPuls via SoundCloudAcastTuneIn RadioGoogle Play Music eller iTunes. Eller via RSS-feed!

 

 

Nyttige lenker:

 

Takk for at du lytter til MediaPuls

Har du forslag til temaer og saker vi bør ta opp i MediaPuls, så kan du komme med de via vår åpne sendedisposisjon på bit.ly/MediaInnspill.

Du finner Hans-Petter og Marius på HansPetter.info og Helt.Digital. Vi hadde satt veldig stor pris på om du vil abonnere og rate oss på iTunes. Alle episoder legges ut fortløpende med lenker til alt vi har snakket om på Mediapuls.no.