fbpx
industri 4.0

Manglende fokus på IT-sikkerhet i byggebransjen kan koste menneskeliv

Dagens byggherrer stiller ikke spørsmål om IT-sikkerhet når bygningsautomatiseringen planlegges. Det er ikke bærekraftig i tillegg til at det kan være direkte livstruende.

Avgjørende for det grønne skiftet

Teknologiutvikling og digitalisering er en avgjørende faktor for det grønne skiftet og et mer bærekraftig samfunn. Det gjelder alt og alle, inkludert byggebransjen. Og som med alt annet som digitaliseres – og kobles til det stadig større internett – må sikkerheten på plass fra starten av.

Det er det derimot lite som tyder på. Tvert imot kan det virke som, skal vi tro gjesten i denne episoden, som hevder det er altfor lite bevissthet på cybersikring av digitaliserte bygg.

Digitalisering for ledere, kan du også lytte til via AcastApple Podkast og Spotify.

Klikk her for å lese mer om Cisco sin podkast, Digitalisering for ledere.

Fagspesialist for bygg, industri og eiendom

Gjesten heter Lasse Stølen Kvalheim, og er fagspesialist for bygg, Industri og eiendom i Sweco. Sweco er et multinasjonalt selskap med hovedkontor i Sverige, og som er et av Europas ledende, rådgivende ingeniørselskaper.

Lasse er også en del av Sweco sitt fagråd og har utdannelsen sin fra Høgskolen i Oslo og Akershus, hvor han har en bachelor i mecatronics, også kjent som maskinteknikk. Foruten over 8 år i Sweco, har han også lang fartstid fra selskaper som Siemens, ABB og SD-Consult.