
Store forskjeller mellom alder, kjønn og operativsystem.
Over 1,300 personer fra hele landet deltok i smarttelefon-undersøkelsen som ble kjørt i august 2012. Her er resultatene.
Disclaimer: Dette er ikke en undersøkelse med innsikt basert på et statistisk underlag. Respondente representerer ikke et tverrsnitt av Norge, men er innhentet via HansPetter.info og bruk av sosiale nettverk som Facebook, LinkedIn, Twitter og Google+.
Østlandet er overrepresentert, flere menn enn kvinner har deltatt, og det samme gjelder fordelingen mellom de forskjellige operativsystemene. Funnene er derimot fortsatt interessante, for det er store forskjeller å merke seg:
- Nesten ALLE bestemmer selv hvilken telefon de skal bruke/ha med seg på jobben
- De som oppgir at de har iPhone bruker i snitt dobbelt så mange kroner i måneden på kjøp av apps.
- Nesten ingen studenter oppgir at de bruker LinkedIn. Tvert i mot er det de mest «rike» som er de mest aktive = mest opptatt av nettverksbygging?
- Ikke overraskende (kanskje?) så er Android-brukere de mest aktive på Google+, mens
- Instagram går så det griner, og er det tredje mest brukte sosiale nettverket etter Facebook og Twitter.
- Store forskjeller mellom menn og kvinner og hvilket OS man bruker når det kommer til kriterier for valg av smarttelefon
- De fleste som bruker Android og iOS er ekstremt lojale, mens Windows Phone brukere er veldig usikre på hva de skal velge som sin neste telefon.
- Menn er jevnt over mer lojale enn kvinner når det kommer til valg av sin neste telefon.
- Kvinnelige Android-brukere er mest opptatt av tester i media når de skal kjøpe. Det er faktisk det VIKTIGSTE kriteriet – noe å tenke på for alle som skriver tester – gjør testene mer «kvinnelige» :)
- iOS-brukere er minst opptatt av pris når de skal kjøpe smarttelefon, Android-brukere mest.
- De fleste laster ned relativt få apps hver måned – menn med iPhone er de mest aktive.