fbpx

Lag ditt eget «heatmap» basert på din lokasjonsdata

Location History Visualizer lager et «heatmap» over alle steder i verden du har vært. Altså alle steder som Google har fått med seg at du har vært, basert på Google Location History. 

Google følger med

Det bør egentlig ikke komme som en overraskelse på noen lenger, at Google følger med på hvor du er. Det vil si; hvor smarttelefonen din er. Utover selve kart-applikasjonen til Google, hvor mange andre apper på smarttelefonen din, har du gitt tillatelse til din lokasjon? For min egen del er det snakk om mange. Svært mange.

Usikker på hvor mange ganger du har lagt igjen lokasjonsdata til Google? Da kan det være at du får deg en liten overraskelse hvis du sjekker med gratis-verktøyet Location History Visualizer.

Slik går du frem for å lage ditt eget «heatmap» over hvor du har vært

posisjonslogg

lokasjonsdata

lokasjonsdata

* Location History Visualizer har fått tilgang til over 90.000 posisjoner via Google.

 

Gjett hvor jeg bor!

lokasjonsdata

 

Mengden av punkter er faktisk imponerende. Og selv om det kanskje er skremmende, er det også litt nyttig. Spesielt hvis jeg ikke husker hvor jeg har vært. For eksempel da jeg var i Hong Kong og besøkte blant annet Google.

 

lokasjonsdata

 

Bra, men ikke bare, bare…

Mange tjenester blir bedre av å gi fra seg lokasjonsdata. Noen er helt avhengige av lokasjonsdata også. GPS-favoritten min, Waze, som forøvrig er eid av Google, har ingen verdi hvis jeg ikke gir fra meg lokasjonsdata. Det samme gjelder kart-tjenestene til både Google og Apple. En rekke andre apper og tjenester gir meg en personalisert brukeropplevelse ved at jeg forteller dem hvor jeg befinner meg.

«Data er den nye oljen»

Lokasjonsdata blir selvsagt også hyppig benyttet til å gi meg relevant informasjon tilbake. Det være seg nyheter, aktuelle hendelser og været. Men det blir selvsagt også brukt til å personalisere reklamen jeg får. Og dataene blir også solgt videre. Det er i disse tilfellene jeg blir skeptisk. Og kritisk. Og nøye. Nøye på hvilke apper jeg gir tilgang til min lokasjon. Men også nøye på hvilke apper jeg laster ned. Derfor sjekker jeg også stadig innom de appene jeg har lastet ned for å se hva det er jeg gir fra meg av informasjon.

Dine lokasjonsdata blir solgt videre

Det kan være verdt å merke seg at dine lokasjonsdata er mye verdt. The New York Times skrev for kort tid siden en svært god sak om dette temaet, hvor de viste til en værmeldingsapp, som samlet opp dine lokasjonsdata og solgte det videre til 40 virksomheter.

Hva gjelder Google og disse lokasjonsdataene her, kan du når som helst gå inn på MyActivity.Google.com og slette  posisjonsloggen din.

Eller skru den av.