fbpx
SAS Scholarship

La SAS Scholarship realisere din ide!

Går du med en ide du ønsker å realisere? Har du lyst til å forandre verden? Trenger du litt inspirasjon for å få ideen til å «sitte» skikkelig? Da bør du søke på SAS sitt stipend.

Jeg har vært SAS-kunde «så lenge jeg kan huske». Juli 1996 fikk jeg mitt SAS-kort. Da hadde jeg så vidt kommet i gang med min egen karriere. Salgsansvarlig i en liten norsk teknologi-distributør som solgte McAfee anti-virus. Distribusjonen foregikk via disketter vi sendte via posten. Min første reise med mitt nye SAS-kortet tok meg til England. Til et flyplass hotell like utenfor Heathrow, for en to dagers McAfee-konferanse.

Når du er 24 år og har nesten aldri flydd, så er det stort å dra på forretningsreise. Jeg var ikke bare stolt. Jeg ble også veldig inspirert. Inspirert av at jeg fikk anledning til å dra til England. På vegne av jobben. For å bli inspirert. For å lære. For å «klekke» ut nye forretningsmuligheter og -ideer.

Fornebu-nostalgi

Da jeg begynte å jobbe var Fornebu fortsatt operativ. Sikkerhetskontrollen gikk stort sett på et par minutter, og du kunne nesten ankomme  flyplassen et kvarter før flyet ditt gikk. Forholdene var små. Også var det veldig mye dyrere enn det er i dag å reise. Det gjorde opplevelsen enda større for min egen del. Den dag i dag er det spesielt tre reiser jeg husker best. Samtlige er fra Fornebu-tiden. Den første var selvsagt min aller første forretningsreise. Den andre var da jeg hadde blitt ansatt i Cisco, og dro til San Francisco for et to uker langt opplæringsprogram. Og den tredje var den siste landingen på Fornebu.

Jeg var faktisk med på en av de siste landingene på Fornebu. I 1998. Jeg hadde vært på en forretningsreise i Bergen, og hadde egentlig ikke tenkt så mye over at jeg ville lande på den siste åpningsdagen for Fornebu lufthavn. Da vi landet husker jeg at flyvertinnene gråt. Etter at vi landet, og hadde ankommet vår gate, gikk døren som normalt opp. Det var først da jeg gikk ned trappen fra flyet jeg skjønte at dette var følelsesladd. Utenfor var det horn-musikk og tårer. Jeg fikk til og med en pin som et minne. (Som jeg dessverre ikke har klart å ta vare på). Det var en rørende og fin opplevelse, som jeg aldri kommer til å glemme.

Bli inspirert av SAS

Liker du å reise? Har du mange tanker og ideer du har har lyst til å realisere. Kanskje du trenger et lite «dytt» for å få utforsket ideen din skikkelig. Kanskje en reise i seg selv er inspirasjon nok. Eller et møte med en mentor som kan hjelpe deg med å sortere ideen din, slik at den kan realiseres. Alle endringer starter med en ide. Store som små. SAS har opprettet et stipend hvis hensikt er å gi ideen din en sjanse til å bli realisert. Finne inspirasjon gjennom å reise til andre steder. Bli kjent med nye mennesker og nye kulturer. Og få den nødvendige hjelpen fra en mentor som har endret verden innenfor sitt fagområde.

Gå inn på SAS Scholarship og søk nå!

Inspirasjon i lufta

Over 21 år senere setter jeg kanskje enda mer pris på å reise. Jeg elsker å reise, uansett om det er i jobb eller i privat sammenheng. Som selvstendig næringsdrivende lever jeg i stor grad av å holde foredrag. Foredrag som på mange måter handler om hvordan teknologi endrer verden, og hvordan vi lever, leker, lærer og jobber. I min jobb får jeg anledning til å besøke steder jeg ellers aldri ville ha opplevd. Jeg blir kjent med mennesker jeg ellers aldri ville ha møtt. Mennesker som har historier som ellers aldri ville hørt. Og det gir meg mye å tenke på. Reflektere over og bli inspirert av.

Carpe diem

Flyreisene benyttes flittig til å jobbe. Men også til å tenke. Det er utrolig mye inspirasjon å hente av å se ut av vinduet i det solen enten går opp eller ned. Tanker og ideer jeg ikke visste jeg hadde, kan plutselig dukke opp og utkrystallisere seg. Og da er heldigvis aldri mobiltelefonen, nettbrettet eller laptopen langt unna. Like raskt som en tanke eller ide kan dukke opp, kan den også forsvinne.

7 ganger rundt jorden på 14 år

SAS-appen min forteller meg at jeg har snart reist 7 ganger rundt jorden siden 2003. 360 reiser har resultert i over 400 timer i luften. Reiser og opplevelser jeg aldri ville vært foruten. Jobben tar meg mest av alt rundt i Norge og Norden. Privat drar vi for det meste til Tromsø for å besøke familien. Eller til utlandet for de lengre ferieturene. De siste årene har vi tilbrakt flere uker på Bali for å oppleve en helt annen hverdag. Jeg elsker å oppleve helt nye kulturer. Treffe nye mennesker som ser og tenker annerledes. Som gir meg ny innsikt og nye ideer.

Du vet aldri når inspirasjonen treffer deg

Laptopen, nettbrettet og smarttelefonen er alltid med meg. Uansett om det er jobb eller ferie. For du vet aldri når «inspirasjonen treffer deg». Det kan være en solnedgang fra flyet du sitter på eller badestranden du ligger på. Det kan komme fra et menneske du utveksler noen ord med på en eller annen lounge eller fra et restaurantbesøk på det nye hotellet du bor på.

Ikke la anledningen gå fra deg. Går du med en ide, har den ingen verdi hvis du ikke får realisert den. Søk på SAS stipendet i dag , så kan du kanskje få akkurat den hjelpen du trenger. Hjelpen til å finne akkurat den inspirasjonen ideen din fortjener for å bli til virkelighet. For det er når ideer blir til virkelighet, at vi ser de store, virkelige endringene!

Gå inn på SAS Scholarship og søk nå!