fbpx
kunstig intelligens

Kunstig intelligens i «pannebrasken» – Episode 58

Facebook kopierer Snapchat igjen. Exit til Netflix? Kina bruker kunstig intelligens for å måle elevers konsentrasjonsevne, og Cisco bruker bilde av menn, men sitater fra kvinner.

Du finner Hans-Petter & Co på din favoritt podkast-spiller, som blant annet Apple PodcasterOvercastPippaTuneIn RadioSpotifyAcast og Google Podcasts.

Facebook kopierer Snapchat igjen

Mye tyder på at Facebook vil ha 2,5 milliarder daglige aktive brukere (DAU) innen utgangen av 2019. Dette ifølge en fersk rapport utgitt av finansnettstedet LearnBonds. Klarer de det, har Facebook en markedsandel på 32 prosent av befolkningen i hele verden.

Det hindrer ikke Facebook i å ønske å vokse enda mer – både i antall brukere og i tjenester. Nylig lanserte Facebook nok en Snapchat-kopi – Threads. En slags “lillesøsterapp til Instagram”, som NRKbeta omtalte den som.

Exit til Netflix?

Trine Skei Grande (V) vil innføre krav om en norskandel hos strømmetjenestene Netflix, HBO og Amazon. Regjeringen vil foreslå å innføre et krav til alle som leverer strømmetjenester i Norge, at en viss andel av det de leverer skal være norske produkter. Jeg var en kort tur innom NRK Dagsrevyen mandag 7. oktober for å kommentere norskandelen hos strømmeleverandørene. Men jeg utdyper det litt mer i denne episoden.

//Artikkelen fortsetter etter annonsen//

 

Kina bruker kunstig intelligens for å måle elevers konsentrasjonsevne

Samtalene om norsk skole handler om manglende digital kunnskap, manglende bruk av digitale hjelpemidler og om vi skal fjerne karakterer. I Kina har skolen begynt å måle hjerneaktiviteten til elevene ved hjelp av kunstig intelligens!

Øvrige saker:

Aktuelle lenker fra episoden

Episodens sponsorer

 

Bilde: Franck V. via Unsplash